Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frittata ar kabaču ziediem

Sastāvdaļas
  • 15 kabaču/cukini ziedi
  • 7 olas
  • 1 Mozzarella bumba
  • 1/2 sīpols
  • dilles
  • sviests cepšanai
  • sāls, pipari
Parasti ēšanai izmanto "puikas" - tie ir tukšie ziedi. Taču par īpašu delikatesi tiek uzskatītas "meitenes" - tie ir tie ziedi, kuri veidojas dārzeņu galos. Un šādus ziedus parasti griež kopā ar jauno dārzeni, kas ir burtski 6-8 cm garš.

Pagatavošana

1
Ja jums ir "puikas", tad vēl vajadzēs vienu mazu jaunu kabaci. Ja jums ir "meitenes", tad nogrieziet ziedus no dārzeņiem. Kabacīšus vai cukini sagriezt plānās šķēlītēs. Sīpolu smalki sagriezt. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sagrieztus kabačus un cept vēl 3-4 min.
2
Olas sakult ar dakšu, pievienojot smalki sagrieztas dilles, sāli un svaigi maltus piparus. Šo masu uzliet virsū apceptiem dārzeņiem. Apmaisīt un samazināt uguni. Tikko olas sāk recēt, tā pa virsu sakārtot kabaču ziedus un sadalītu ar rokām mocarellas sieru. Apsegt ar vāku un uz mazas uguns cept, kamēr olas ir gatavas, apm. 10-12 min. Uguni izslēgt un ļaut vēl zem vāka pastāvēt apm. 10 min.
3
Pasniedz pārkaisot ar dillēm.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm