Auzu pārslu biezputra ar putukrējumu
Sastāvdaļas
- 250 ml piena
- 230 g auzu pārslu
- 50 ml saldā krējuma
- 30 g pūdercukura
- 20 g cukura
- 20 g sviesta
- pa šķipsniņai malta kanēļa un muskatrieksta
Šī ir biezputra, kas ēdama uzreiz pēc pagatavošanas – pēc putukrējuma iecilāšanas. Ja gribas arī kādu krāsainu akcentu, klāt var pasniegt sablendētas ogas ar rīvētu ingveru.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Iepriekšējā vakarā auzu pārslas aplej ar ūdeni un atstāj pa nakti. No rīta ūdeni nolej.
2
Auzu pārslas liec katlā, pielej pienu un pievieno sviestu. Uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt apmēram 20 minūtes.
3
Noņem no uguns, iemaisi cukuru un garšvielas.
4
Saldo krējumu saputo kopā ar pūdercukuru un iecilā biezputrā.