Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Auzu pārslu biezputra ar putukrējumu

Sastāvdaļas
  • 250 ml piena
  • 230 g auzu pārslu
  • 50 ml saldā krējuma
  • 30 g pūdercukura
  • 20 g cukura
  • 20 g sviesta
  • pa šķipsniņai malta kanēļa un muskatrieksta
Šī ir biezputra, kas ēdama uzreiz pēc pagatavošanas – pēc putukrējuma iecilāšanas. Ja gribas arī kādu krāsainu akcentu, klāt var pasniegt sablendētas ogas ar rīvētu ingveru.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Iepriekšējā vakarā auzu pārslas aplej ar ūdeni un atstāj pa nakti. No rīta ūdeni nolej.
2
Auzu pārslas liec katlā, pielej pienu un pievieno sviestu. Uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt apmēram 20 minūtes.
3
Noņem no uguns, iemaisi cukuru un garšvielas.
4
Saldo krējumu saputo kopā ar pūdercukuru un iecilā biezputrā.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm