Basketbols
2024. gada 7. augustā, 17:52

FOTO, VIDEO: “3x3 labākie!” un “Tu esi mūsu zelts!” Tuvinieki un fani mājās sagaida mūsu “Sapņu komandu”

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Trešdienas pēcpusdienā ar tiešo reisu no Parīzes mājas atgriezusies vēl viena prāva daļa Latvijas olimpiešu, kuru vidū arī līdzjutēju sirdis un mīlestību iekarojusī Latvijas 3x3 basketbola izlase.

FOTO, VIDEO: “3x3 labākie!” un “Tu esi mūsu zelts!...
Latvijas 3x3 basketbola izlase lidostā "Rīga".

Latvijas 3x3 basketbolisti sagaidīti lidostā "Rīga"

Pēc smagām cīņām Parīzes olimpiskajās spēlēs, lidostā "Rīga" sagaidīta Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase, kas olimpiskajās spēlēs izcīnīja augsto 4. ...

Sportā ne viss notiek pēc plāna un uzvarētājs ir tikai viens, bet mūsu 3x3 basketbolistiem Naurim Miezim, Kārlim Paulam Lasmanim, Francim Lācim un Zigmāram Raimo šoreiz mazliet nepaveicās. Fantastiskais sniegums grupas turnīrā, kurā tika apspēlētas visas septiņas pārējās olimpisko spēļu dalībnieces šoreiz palika ar sāpīgo ceturtās vietas pēcgaršu.

Latvijas kvartets līdzjutējiem un arī citiem Latvijas olimpiskās delegācijas pārstāvjiem noteikti atmiņā paliks kā spēcīgs un vienots kolektīvs, kas nepadodas pie nekādiem apstākļiem un ir gatavi celties un krist viens par otru. Tikmēr Nauris Miezis daudzu acīs paliks kā īsts komandas līderis, kas savējos sapurinās ikvienā nepieciešamajā brīdī.

3x3 basketbolistu sagaidīšana sirsnīgā atmosfērā notika Rīgas lidostā, kur bija ieradušies gan sportistu tuvinieki, gan līdzjutēji. Pēc tam olimpieši devās svinīgā braucienā pa Kalnciema ielu, pāri Vanšu tiltam, gar Brīvības pieminekli un maršrutu noslēdza pie Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biroja Grostonas ielā 6b.

Arī pie Brīvības pieminekļa bija sapulcējies prāvs sveicēju pūlis.

Latvijas 3x3 izlases sagaisīšana pie Brīvības pieminekļa.

Latvijas 3x3 basketbola izlases sagaidīšana pie Brīvības pieminekļa

Pie Brīvības pieminekļa sagaidīti Latvijas labākie 3x3 basketbolisti, kas Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnīja augsto 4. vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas 3x3 basketbolisti Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo pirmdien cieta zaudējumu Parīzes olimpisko spēļu sacensību cīņā par bronzas medaļām, ar rezultātu 18:21 piekāpjoties Lietuvai. Pamatturnīrā latvieši uzvarēja visos septiņos mačos, bet cieta neveiksmes pusfinālā un bronzas spēlē.

Jauns.lv jau vēstīja, ka pirms trim gadiem Tokijā Miezis, Lasmanis kopā ar Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu kļuva par vēsturē pirmajiem 3x3 basketbola olimpiskajiem čempioniem, ierakstot savu vārdu sporta veida vēsturē uz visiem laikiem.

Toreiz mūsu zelta medaļu ieguvēju svinīgajā braucienā no lidostas līdz Latvijas Televīzijai, spītējot aukstajam un lietainajam laikam, basketbolistus sveicināja tūkstošiem cilvēku.

Olimpiskos varoņus 3x3 basketbolā sagaida ar sarkano paklāju

Lidostā fani sagaida olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā

Neskatoties uz lietu, atbalstītāji Zaķusalas krastmalā sagaida olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā

Olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā sagaida radi un draugi VIP zonā