Vortija de Jonga fantastisks metiens atnes Nīderlandes 3x3 basketbolistiem zeltu; dāmām triumfē Vācija
foto: AFP/Scanpix
Vortijs de Jongs.
Citi sporta veidi
2024. gada 6. augustā, 00:27

Vortija de Jonga fantastisks metiens atnes Nīderlandes 3x3 basketbolistiem zeltu; dāmām triumfē Vācija

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nīderlandes 3x3 basketbolisti pirmdien kļuva par Parīzes olimpisko spēļu uzvarētājiem.

Vortija de Jonga fantastisks metiens atnes Nīderla...

Finālā Nīderlande pagarinājumā ar 18:17 pārspēja Franciju. Izšķirošo metienu trāpīja Nīderlandes izlases līderis Vortijs de Jongs. Viņš arī bija mača rezultatīvākais spēlētājs ar septiņiem gūtiem punktiem, bet zelta metiens bija pirmais trāpītais no septiņiem izmestajiem tālmetieniem.

Spēli labāk uzsāka Nīderlande, pēc Vortija de Jonga viena punkta metiena panākot vadību ar 5:2. Timotē Veržiā panāca neizšķirtu - 7:7, bet vadībā pirmo reizi kopš paša spēles sākuma Franciju divas minūtes un 41 sekundi pirms mača pamatlaika beigām izvirzīja Žils Rembo - 12:11. Neizšķirtu Nīderlande ar de Jonga viena punkta metienu panāca sekundi pirms mača pamatlaika beigām - 16:16. Pagarinājumu ar precīzu viena punkta metienu sāka Veržiā, bet de Jongs atbildēja ar tālmetienu, ļaujot Nīderlandei kļūt par uzvarētāju.

Uzvarētājiem septiņus punktus guva de Jongs, bet sešus punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Jans Drīsens. Mājiniekiem pa pieciem punktiem guva Likā Disuljē un Franks Segela.

Tikmēr dāmām Vācija finālā ar 17:16 pieveica Spāniju.

Vācija spēles sākumā panāca 3:0 pārsvaru, taču spānietes atbildēja ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem, cīņas vidū panākot pārsvaru ar 10:6. Vācija panāca 12:12, kā arī atspēlējās pēc 13:15, izšķirošo metienu Sonjai Greinaherei izpildot pusminūti pirms spēles beigām, ar to panākot 17:15. Spānietes paspēja atbildēt ar vienu gūtu punktu.

Uzvarētāju rindās piecus punktus guva Greinahere, pa četriem punktiem - Marī Reiherte, Eliza Meviusa un Svenja Brunkhorsta. Spānijas izlasē sešus punktus guva Huana Kamiljona, piecus - Grasija Alonso un četrus - Vega Himeno.

Cīņā par bronzas medaļām ASV ar 16:13 pieveica Kanādu. ASV izlase pirmoreiz vadībā izvirzījās vien 77 sekundes pirms mača beigām, viena punkta metienu realizējot Dīrika Hembija, panākot 14:13. Uzvarētājām sešus punktus guva Heilija van Lita, bet Kanādai piecus punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Ketrina Plūfa.

Pusfinālā Spānija pagarinājumā ar 18:16 pieveica ASV. Uzvarētājām deviņus punktus guva Sandra Igeravide, kuras kontā arī viens viena punkta metiens un precīzs soda metiens pagarinājumā. ASV izlasē astoņus punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Heilija van Lita.

Otrā pusfinālā Vācija ar 16:15 pārspēja Kanādu. Katrina Plufa ar viena punkta metienu izvirzīja Kanādu vadībā ar 8:4, bet Vācija atspēlējās, pēc 6:10 gūstot piecus punktus pēc kārtas. Uzvaru sekundi pirms spēles beigām ar viena punkta metienu Vācijai nodrošināja Sonja Greinahere, kuras kontā šajā spēlē 11 punkti un piecas atlēkušās bumbas. Kanādas izlasē trīs spēlētājas guva pa četriem punktiem.