foto: AP/Scanpix
Vārtos pret amerikāņiem Gudļevskis; pieteikumā bez Egles
Jācer, ka Kristers Gudļevskis būs atguvies pēc pamatīgās slodzes svētdienas spēlē.
Hokejs
2024. gada 21. maijs, 16:21

Vārtos pret amerikāņiem Gudļevskis; pieteikumā bez Egles

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlases vārtus pasaules čempionāta noslēdzošajā apakšgrupas spēlē ar ASV sargās Kristers Gudļevskis, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Kā zināms Gudļevskim bija milzīga slodze svētdienas spēlē pret ASV, kuras laikā vārtsargs esot zaudējis pat septiņus kilogramus svara.

Tāpat komandas pieteikumā nav centra uzbrucēja Haralda Egles, kura vietu ieņems Raivis Kristiāns Ansons. Egle spēlē pret Slovākiju guva savainojumu un par viņa gatavību mačam tika izlemts vien īsi pirms šodienas spēles.

Mačs "Ostrava Arena" sāksies plkst.17.20 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot kanālam LTV7.

B apakšgrupā Zviedrijai sešās spēlēs ir 18 punkti, Vācijai septiņos mačos ir 15 punkti, bet ASV sešās spēlēs ir sakrājusi 13 punktus, visām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Sešās cīņās Slovākijai ir 12 punkti, bet Latvijai - deviņi punkti. Kazahstāna septiņās cīņās ir sakrājusi sešus punktus, Francija - četrus, bet Polija - vienu punktu.

Latvijas hokejisti mačā ar ASV uzvarot pamatlaikā saglabās cerības iekļūt ceturtdaļfinālā ar nosacījumu, ja pēc tam Slovākija pamatlaikā zaudēs Zviedrijai. Slovākijas un Zviedrijas duelis paredzēts plkst.21.20.

Latvijas hokejisti turnīru sāka ar trim uzvarām, ar 5:4 papildlaikā pieveicot Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju un ar 2:0 pamatlaikā - Kazahstānu. Pēc tam ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums un ar 2:7 zaudēts Zviedrija, bet iepriekšējā mačā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā tika uzvarēta Slovākija.

Čempionātā ļoti rezultatīvi spēlējošie amerikāņi meistarsacīkšu ievadā ar 2:5 zaudēja Zviedrijai, pēc tam ar 6:1 uzveica Vāciju un ar 4:5 papildlaikā zaudēja Slovākijai. Pēc tam trīs pārliecinošas uzvaras - 5:0 pār Franciju, 4:1 pār Poliju un 10:1 pār Kazahstānu.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26. maijam.