foto: IMAGO/Michal Fajt
Vai Latvijas hokeja izlase spēlēja tik slikti, ka "kļuva" par Austriju, un ceļmallapas uz salauztās sirds. Sociālie tīkli mutuļo pēc smagās sagrāves
Latvijas hokeja izlasei jāliek jauna bilde iekšā. Priekšā vēl trīs spēles un cerības uz izslēgšanas spēlēm joprojām ir dzīvas.
Hokejs
2024. gada 15. maijs, 22:10

Vai Latvijas hokeja izlase spēlēja tik slikti, ka "kļuva" par Austriju, un ceļmallapas uz salauztās sirds. Sociālie tīkli mutuļo pēc smagās sagrāves

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlasei 15. maijs kādu laiku paliks visai drūma diena, jo pasaules čempionātā piedzīvota smaga sakāve ar 1:8. Pēc trim uzvaram pasaules čempionātā pret nomināli vājākiem sāncenšiem pretī stājās pagājušā gada sudraba medaļnieki Vācija, kas saplēsa mūsu aizsardzību lupatu lēveros. Par notikušo pārdzīvoja ne vien hokejisti, treneri un līdzjutēji Ostravā, bet arī sociālo tīklu lietotāji. Noskaņa, protams, bija visai drūma...

Latvijas hokeja izlase pret Vāciju piedzīvoja savu pēdējo gadu smagāko sakāvi. Interesanti, ka pirms 27 gadiem mūsu debijas reizē pasaules elitē Latvija sagrāva vāciešus ar 8:0. Tagad gandrīz trīs desmitgades vēlāk Vācijai sanācis salds revanšs.

Hokeja fani Doma laukumā vēro sagrāvi pret Vāciju

Latvijas hokeja izlases spēli pasaules čempionātā pret Vācijas izlasi Doma laukumā vēroja plašs fanu loks.

gallery icon
60

Sociālajā tīklā "X" par visnesaprotamāko izdarību parūpējās pazīstamais Kanādas medijs TSN, kas aktīvi seko līdzi pasaules čempionātam un pat publicē video fragmentus no tā, kuriem spēles sākumā bija grūti saprast, ar ko tad īsti sacenšas Vācijas hokeja izlase. Pēc viņu domām, Kristers Gudļevskis spēlēja kā Austrijas hokeja izlases vārtsargs. Tiesa, vienu sekmīgu sezonu šīs valsts čempionātā Kristers tiešām ir aizvadījis.

Var būt, ka mums nemaz nevajadzētu par to skumt, atceroties, ka austrieši tikai dienu iepriekš paveica visu laiku iespaidīgāko atspēlēšanos pasaules čemionātu vēsturē, atspēlējot piecu vārtu deficītu, turklāt pret pašreizējiem pasaules čempioniem kanādiešiem.

Var vienīgi minēt, kāpēc mēs uz brīdi kļuvām par austriešiem. Nav izslēgts, ka Austrija visiem kanādiešiem pēc pēdējās spēles joprojām rēgojas acu priekšā, tomēr ticamākais minējums, protams, būtu karogu līdzība, bet nu atšifrēt uz tablo redzamo "LAT" droši vien vairumam nebūtu tik sarežģīti. Turklāt hokeja dzimtenē varbūt vajadzētu zināt, ka tikko laukumā nākušais Kolumbusas "Blue Jackets" pamatvārtsargs Elvis Merzļikins ir tomēr latvietis, nevis austrietis.

Bet ko var gribēt, ja pat neizdodas Elvja uzvārdu uzrakstīt kaut cik pareizi.

Vismaz prieks, ka spēles otrajā pusē mūsu hokeja izlasei izdevās atgūt neatkarību no Austrijas.

Daudzi hokeja fani noteikti domā, kā būtu, ja mūsu vārtos būtu Stenlija kausā lieliski spēlējošais Artūrs Šilovs, kurš pirms gada tika atzīts par pasaules čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Hokeja līdjzutēja šodiena bija ļoti smaga. Domāsim pozitīvi - rīt būs jauna diena, un nākamā spēle tikai sestdien.

Nav Šilova, nav medaļu?

Ne viens vien līdzjutējs gribētu dzirdēt pēcspēles komandas sapulci, vēlams bez pīkstuļiem.

Kapteinis glābs un savāks komandu!

Prieks, ka ir atrastas zāles pret šādām neveiksmēm.

Vair arī hokejā tiesnesis skaita līdz 10?

Holšteinu ģimenes ticējums vēsta...

Tomēr arī šodien bija varoņi.

Šī nebija Latvijas vārtsargu diena.

Nevar noliegt, ka aizsardzība nebija līmenī.