Latvijas izlases hokejisti jautrā noskaņojumā Ostravā pozē oficiāliem foto

20. maijā Ostravā "Ostravar arēnā" notika Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās. Pēc svētdienas vakara smagās cīņas un uzvaras pār slovākiem, ...

gallery icon
70
Hokejs
2024. gada 20. maijs, 15:56

Jaks izvizina Indraši un citas ampelēšanās. Latvijas hokejisti jautrā noskaņojumā Ostravā draudzīgi pozē kopīgam foto

Sporta nodaļa

Jauns.lv

20. maijā Ostravā "Ostravar arēnā" notika Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās. Pēc vakardienas smagās cīņas un uzvaras pār slovākiem, mūsu hokejisti bija jautrā noskaņojumā un ar smaidu sejā pozēja fotogrāfiem.

Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Ostravā pasaules čempionātā sestajā mačā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Slovākiju un saglabāja iespēju vēl cīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas labā vārtus guva Ralfs Freibergs un Oskars Cibuļskis, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās, bet pēcspēles metienu sērijā divreiz precīzs bija Dans Ločmelis.

Latvijas vārtus sargāja Kristers Gudļevskis, kurš tika galā ar 41 metienu, kamēr otrā laukuma pusē tikpat ripas atvairīja Samuels Hlavajs.

foto: Edijs Pālens/LETA/LHF
Latvijas izlases hokejisti draudzīgi pozēja kopīgam foto, neiztika arī bez jokiem.

Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc treniņa atklāja, ka Gudļevskis vakardienas spēles laikā zaudējis 7 kilogramus no sava svara. Valstsvienības stūrmanis paziņoja, ka savas karjeras laikā neko tamlīdzīgu neesot pieredzējis.

Tikmēr trenera palīgs Lauris Dārziņš paironizēja, ka savā starpā esot smējušies, ka tā nomest svaru nenāktu par skādi arī treneru korpusā.

Latvijas hokejisti turnīru sāka ar trim uzvarām, ar 5:4 papildlaikā pieveicot Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju un ar 2:0 pamatlaikā - Kazahstānu. Pēc tam ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums un ar 2:7 zaudēts Zviedrijai.

Grupas pēdējā spēlē 21. maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26. maijam.

Latvijas hokeja izlases sastāvs 2024. gada pasaules čempionātā

Jau 27. pavasari pēc kārtas Latvijas vīriešu hokeja izlase secenšas pasaules elitē. Gadi iet un mainās sastāvs, tāpēc piedāvājam apskatīt ...

gallery icon
38

Latvijas izlases sastāvs dalībai 2024.gada pasaules čempionātā:

vārtsargi - Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Ēriks Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Kristers Gudļevskis (Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", Vācija);

aizsargi - Jānis Jaks, Kristaps Zīle (Litvīnovas "Verva", Čehija), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Markuss Komuls (Truā-Rivjēras "Lions", Kanāda), Ralfs Freibergs (Hradeckrālovas "Mountfield"), Oskars Cibuļskis (Herningas "Blue Fox", Dānija), Kārlis Čukste (Jēvles "Brynas", Zviedrija);

uzbrucēji - Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Roberts Bukarts, Rihards Bukarts (abi - Vītkovices "Ridera", Čehija), Renārs Krastenbergs (Grācas "99ers", Austrija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Fēlikss Gavars (Sv. Lorenca Universitāte, NCAA), Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte Emerstā, NCAA), Kaspars Daugaviņš (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Raivis Ansons (Vilksbāras/Skrentonas "Penguins", AHL), Miks Indrašis (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Zviedrija), Rodrigo Ābols (Engelholmas "Rogle", Zviedrija).