foto: REUTERS/SCANPIX
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā
Kaspars Daugaviņš "spīd" arī šajā pasaules čempionātā
Hokejs
2024. gada 18. maijs, 18:30

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Kaspars Daugaviņš Krievijā spēlēja jau no 2014. līdz 2021. gadam, pārstāvot Maskavas klubus “Dinamo”, un “Spartak”, kā arī Ņižņijnovgorodas “Torpedo” un Podoļskas “Vitjaz”. Pirms gaidāmās izšķirošanās spēles ar Slovākiju viņš bija atklāts sarunā ar slovāku izdevumu "pravda.sk".

Kad slovāku izdevums viņam jautāja par attieksmi pret viņa draugu, slovāku vārtsargu Juliusu Hudāčeku, ar kuru Daugaviņš kopā spēlēja Maskavas "Spartak" un kurš pēc Krievijas invāzijas Ukrainā turpina spēlēt agresorvalstī, Latvijas kapteinis sacīja, ka ticies ar viņu arī čempionāta laikā Ostravā un abi joprojām ir labi draugi.

"Varu runāt tikai par sevi. Es vairs nekad nebrauktu spēlēt uz Krieviju. Es spēlēju KHL [Kontinentālā hokeja līga — red.], ne par ko nenožēloju, taču šī nodaļa man ir noslēgta. Situācija ir tāda, kāda ir, es tur nevēlos būt un nebūšu. Esmu liels patriots, lepns latvietis,” viņš sacīja. “Attiecības starp mūsu valsti un Krieviju nav pārāk labas, tādēļ es tur nespēlēšu, citādi ietu pret savu tautu.”

Kaspars Daugaviņš Krievijā spēlēja no 2014. līdz 2021. gadam, pārstāvot Maskavas klubus “Dinamo”, un “Spartak”, kā arī Ņižņijnovgorodas “Torpedo” un Podoļskas “Vitjaz”. Pirms tam vairākas sezonas aizvadītas arī pasaules spēcīgākajā Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Otavas “Senators” un Bostonas “Bruins” sastāvā. 2023. gada septembrī Daugaviņš pievienojās Slovākijas ekstralīgas klubam Mihalovces “Dukla”.

35 gadus vecais Daugaviņš Latvijas hokeja izlases sastāvā spēlējis vienpadsmit Pasaules čempionātos, kā arī 2010., 2014. gada un 2022 olimpisko spēļu turnīros. Pēc pēdējās hokeja spēles 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Daugaviņš paziņoja par savas karjeras beigām Latvijas izlasē, tomēr pārdomāja un 2023. gadā palīdzēja Latvijai sasniegt līdz šim lieliskāko rezultātu, pirmo reizi vēsturē izcīnot bronzas medaļas. Savukārt Krievija kopā ar Baltkrieviju kopš 2022. gada pasaules čempionātos nepiedalās.

Bronzas medaļnieki Latvijas hokeja izlase dodas uz pasaules čempionātu Čehijā. 09.05.2024

Latvijas hokeja izlase sestdien, 11. maijā, Čehijas pilsētā Ostravā uzsāks 27. pasaules čempionātu pēc kārtas spēcīgāko divīzijā, bet pirmo reizi ...

gallery icon
140

FOTO: izcilākā diena Latvijas hokeja vēsturē — izcīnītas bronzas medaļas pasaules čempionātā, 2023. gada 28. maijs

Spēlē par bronzas medaļām Latvija papildlaikā pieveic vareno ASV, 2023. gada 28. maijs

gallery icon
24

Pie Brīvības pieminekļa sagaida hokejistus

Fani sagaida hokejistus pie Brīvības pieminekļa.

gallery icon
132

Jāpiebilst, ka Latvijas izlase pašlaik Čehijā notiekošajā pasaules čempionātā svētdien, 19. maijā spēlēs tieši pret Slovākiju, un sekmīgs rezultāts mūsējiem ir kritiski svarīgs, lai pēc divām ļoti sāpīgām neveiksmēm pret Vāciju un Zviedriju saglabātu izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.