foto: picture alliance / HOCH ZWEI
 “McLaren” izskaidro Lando Norisa lieliskos rezultātus Ķīnas "Grand Prix"
Lando Noriss Ķīna izcīnīja otro vietu.
Citi sporta veidi
2024. gada 27. aprīlis, 08:45

“McLaren” izskaidro Lando Norisa lieliskos rezultātus Ķīnas "Grand Prix"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Lando Noriss F-1 posmā Ķīnā pārsteidza ar izcīnītu otro vietu. “McLaren” komanda skaidro iemeslus, kādēļ britu pilots spēja būt tik konkurētspējīgs. Tikmēr “Red Bull” vienība paziņojusi, ka aizvien redz Norisu kā savu nākotnes pilotu.

Lai gan pirms Ķīnas posma “McLaren” neloloja lielas cerības, pēc piecu gadu pārtraukuma čempionātam atgriežoties Šanhajas trasē, Noriss guva otro vietu, piekāpjoties vien Maksam Verstapenam. Pirms tam brits bija ātrākais sprinta kvalifikācijā, lai gan sprinta sacīkstes sākumā izbrauca no trases, kas liedza pacīnīties par pirmo trijnieku. “Grand Prix” izcīņā tikmēr klājās ļoti labi un komandas boss Andrea Stella izskaidro, kāpēc tā.

“Domāju, ka šajā trasē nebija traucēkļu priekšējām riepām,” viņš sacīja. “Kopš esam pārgājuši uz platākām riepām, šī vairs nav tā trase, kā tas bija pagātnē, kas rada problēmas priekšējām riepām. Tajā pašā laikā aukstie apstākļi palīdzēja saglabāt saķeri aizmugurei, jo aizmugurējā ass, sevišķi sacīkstē, nepārkarsa. Ja paskatāmies uz sprintu, tur šī pārkaršana bija. “Ferrari” izskatījās komfortabli, Maksam bija milzīgs pārsvars. “Grand Prix” sacīkstē vairāk spējām visu kontrolēt. Vairāki faktoru kombinācija, kas palīdzēja uzlabot mašīnas veiktspēju. Palīdzēja arī dažas izmaiņas regulējumos pēc sprinta, jo mainījām tos ar domu uzlabot tieši sniegumu sacensībās, nevis kvalifikācijā. Tāpēc bijām pat pārsteigti, ka kvalifikācijā klājās tik labi.”

Tikmēr “Red Bull” konsultants Helmuts Marko pavēstījis, ka komanda aizvien raudās talantīgā Norisa virzienā. Šobrīd britam ir līgums ar “McLaren” līdz 2025. gada beigām. 2018. gadā Norisam jau tika piedāvāts aizvadīt F1 debiju “Toro Rosso” komandā, tomēr gadu vēlāk viņš pirmās sacensības aizvadīja ar “McLaren”.

“Viņš ir jauns, un mēs viņu vērojam,” sacīja Marko. “Viņa tēvs vienmēr joko, ka pirmo uzvaru Lando nedabūs, kamēr Verstapens nebeigs karjeru. Es teicu, ka viņš var nākt pie mums, tad tas noteikti notiks ātrāk.”

Serhio Peresam ir līgums ar “Red Bull” līdz šī gada beigām, bet komandas vadītājs Kristians Horners nedēļas nogalē publiski paziņoja, ka ar tā pagarināšanu nesteigsies. Marko arī sacīja, ka notiek sarunas ar Karlosu Sainsu, kuram gan esot dāsns piedāvājums no “Audi”.