foto: picture alliance / HOCH ZWEI
Miks Šūmahers varētu atgriezties formulu apritē un braukt “IndyCar” seriālā
Autosporta leģendas Mihaēla Šūmahera dēls Miks Šūmahers.
Citi sporta veidi
2024. gada 17. aprīlis, 10:59

Miks Šūmahers varētu atgriezties formulu apritē un braukt “IndyCar” seriālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Itāļu komanda “Prema Racing” apstiprinājusi ienākšanu ASV bāzētajā “IndyCar” čempionātā jau 2025. gada sezonā un sacensībās startēs ar divām mašīnām. Vienu no tām, iespējams, pilotēs Miks Šūmahers.

Komanda paziņojusi, ka izmantos “Chevy” ražotos motorus, bet “IndyCar” operācijas vadīs no Indiānas štata, lai gan vēl nav nosaukta konkrētāka bāzes atrašanās vieta. Tāpat vēl nav paziņoti “Prema” vienības piloti, sponsori un partneri.

rancijas medijs “Auto Hebdo” tikmēr raksta, ka “Prema” plāns ir nolīgs vienu pieredzējušu “IndyCar” pilotu un vienu jaunpienācēju no Eiropas. Miks Šūmahers tiek minēts kā ticamākais kandidāts. Savulaik viņš šīs komandas rindās kļuva par F-3 un F-2 čempionu.

“Šūmahers nekad nav slēpis savas ambīcijas atgriezties formulu sacīkstēs,” raksta “Auto Hebdo”. “Vācietis atkal varētu apvienoties ar Rosinu ģimeni, lai startētu “IndyCar” čempionātā 2025. gadā.”

Pēdējo reizi jauna komanda “IndyCar” ienāca 2021. gadā, kad pievienojās “Juncos Hollinger Racing”. “Prema” pievienošanās nozīmē, ka nākamgad čempionātā varētu būt 29 piloti, kas startē visos posmos.

“Prema” komandu 1983. gadā izveidoja Andželo Rosins, un tā ilgus gadus devusi jaunajiem talantiem iespēju izlauzties uz “Formulu-1”. Šobrīd vienība ir pārstāvēta tādās junioru formulu kategorijās kā F-4, F-3, F-2, kā arī “Formula Regional” un sieviešu “F1 Academy”. “Formulā-2” komandu pārstāv nesen “Ferrari” sastāvā F-1 debijas posmu aizvadījušais Olivers Bērmans, kā arī “Mercedes” rūpnīcas protežē Andrea Kimi Antonelli.

Interesants fakts – deviņi no 20 šī brīža F-1 pilotiem savas karjeras laikā ir pārstāvējuši “Prema” komandu.

Der atgādināt, ka viens no “Prema Racing” junioru pilotiem ir arī Tomass Štolcermanis, kurš jau pēc nedaudz vairāk kā divām nedēļām, maija sākumā, uzsāks startus Itālijas F-4 čempionātā.