foto: Zane Bitere/LETA, Edijs Pālens/LETA
Luka Banki atklāj komisku pārpratumu, kā iepazinies ar Kristapu Porziņģi
Kristaps Porziņģis sākumā domājis, ka Luka Banki ir kāds parasts fans, kurš vēlas iegūt basketbolista autogrāfu.
Basketbols
2024. gada 12. aprīlis, 16:33

Luka Banki atklāj komisku pārpratumu, kā iepazinies ar Kristapu Porziņģi

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases un Itālijas basketbola kluba Boloņas “Virtus” galvenais treneris Luka Banki pastāstījis par kādu komisku atgadījumu, kādā veidā iepazinies ar mūsu slavenāko basketbolistu Kristapu Porziņģi.

Itālijas basketbola virslīgas (Lega Basket Serie A) oficiālajā “Youtube” kontā publicēta saruna starp divu ULEB Eirolīgas klubu galvenajiem treneriem – Kauņas “Žalgiris” stratēģis itālietis Andrea Trinkjēri intervē savu tautieti Luku Banki.

Sarunas laikā abi basketbola speciālisti itāļu valodā pārrunā Banki karjeras gājumu, pieredzi trenera arodā un daudz ko citu, bet sarunas beigās pieskaras arī Latvijas izlases pieredzei.

"Es nekad nebiju sapņojis kļūt par izlases galveno treneri, īpaši valstī, kas nav mana: Latvija. Kad pirmo reizi satiku Porziņģi, es jau strādāju ar izlasi. Mēs satikāmies uz ielas, es viņu uzrunāju, bet viņš mani neatpazina," stāsta Banki. "Viņš domāja, ka esmu fans, kas lūdz autogrāfu. Es iepazīstināju ar sevi, ka esmu Luka Banki, esmu Latvijas izlases treneris. Viņš atvainojās. Tā sākās mūsu attiecības.”

Banki ar atklāj, ka pārņēmis Latvijas izlasi ļoti grūtā laikā, kad valstsvienība bija piedzīvojusi smagas vilšanās, kas nozīmēja, ka ārzemju treneri pieņemt bija īpaši smagi.

Viņi piedzīvoja rūgtas vilšanās, kas nozīmēja, ka ārzemju trenerim bija cits pieņemšanas līmenis. “Katram spēlētājam bija vēlme sevi pierādīt. Visā komandā bija liela vēlme atdzimt un kaut ko sasniegt, jo mazas valstis ar milzīgām sirdīm. Sniegumam laukumā ir spēja emocionāli ietekmēt cilvēkus."

Tāpat Banki, atceroties sāpīgākos zaudējumus savā trenera karjerā, pieskaras neveiksmei Pasaules kausa ceturtdaļfinālā pret nākamajiem čempioniem Vācijas valstsvienību, kurā Latvijas izlase palika viena precīza tālmetienu attālumā no pusfināla.

Pilnu interviju ar Luku Banki var noskatīties šeit: