foto: Alonzo Adams-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
NBA spēlētāji nav sajūsmā par Porziņģa sniegumu; visvairāk atzinības no medijiem
Kristapa Porziņģa lomu Bostonas "Celtics" panākumos visatzinīgāk novērtējuši mediju pārstāvji.
Basketbols
2024. gada 26. janvāris, 15:36

NBA spēlētāji nav sajūsmā par Porziņģa sniegumu; visvairāk atzinības no medijiem

Jauns.lv

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) publicējusi Visu Zvaigžņu spēles balsojuma rezultātus, kuros redzams, ka mūsu basketbolistu Kristapu Porziņģi visatzinīgāk novērtējuši mediju pārstāvji.

Tikmēr Austrumu konferences vienības pirmajā pieciniekā tika iebalsoti Milvoki "Bucks" spēlētāji Jannis Adetokunbo un Damians Lilards, Kristapa Porziņģa komandas biedrs Bostonas "Celtics" komandā Džeisons Teitums, Žoels Embīds no Filadelfijas "76ers" un Indiānas "Pacers" pārstāvis Tairīss Halibērtons.

Balsojumā par starta piecinieka spēlētājiem 50% vērtība bija fanu balsīm, bet 25% līgas spēlētāju un 25% mediju pārstāvju vērtējumam, kas tagad ticis arī publiskots.

Nedēļu vēlāk, 1. februārī, tiks paziņoti arī Visu zvaigžņu spēles katras komandas septiņi rezervisti, kurus izvēlēsies NBA treneri.

Kristaps Porziņģis Austrumu konferencē ieņēma astoto vietu uzbrucēju un centra spēlētāju konkurencē, no kuriem starta pieciniekā iekļuva pirmo trīs vietu īpašnieki. Kā norāda līgas sniegtā aptaujas informācija, spēlētāji latvieti ierindoja vien devītajā vietā Austrumos, līdzjutēji septītajā vietā, bet žurnālisti augstajā piektajā pozīcijā, kas gan tika dalīta ar komandas biedru Džeilenu Braunu un Orlando “Magic” līderi Paolo Bankero. Jādomā, ka šo spēlētāju un Maiami “Heat” līderu Bema Adebajo un Džimija Batlera, un divu Ņujorkas komandu – “Knicks” un Bruklinas “Nets” - uzbrucēju Džūliusa Rendla un Mikala Bridžesa starpā tiks noteikti vēl aptuveni četri “garā gala” spēlētāji, kas piedalīsies Visu Zvaigžņu spēlē.

Līdz šim vienīgo reizi dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlē Porziņģi izraudzījās 2018. gadā, taču ceļgala traumas dēļ viņš pasākumā nevarēja piedalīties.

Kristaps Porziņģis paparaci acīs 2023. gadā

Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis aizvadījis individuāli spožu sezonu ASV galvaspilsētas klubā Vašingtonas “Wizards” un viņa sniegumu ir pamanījuši arī ...

gallery icon

Atšķirībā no iepriekšējās Visu zvaigžņu spēles šogad tā pirmo reizi kopš 2017. gada norisināsies klasiskajā formātā, kurā spēkiem mērosies līgas Austrumu un Rietumu konferences labākie basketbolisti. NBA 73. "Visu zvaigžņu spēle" norisināsies 18. februārī Indianapolisā.

Pēdējās trīs Visu zvaigžņu spēlēs un tās programmā iekļautajos konkursos neviens no Latvijas basketbolistiem nav piedalījies, bet 2020. gadā Čikāgā tālmetienu konkursā Dāvis Bertāns izcīnīja trešo vietu. Savukārt Porziņģis 2017.gadā uzvarēja programmā iekļautajā meistarības konkursā, tāpat viņš divreiz spēlējis NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā. Savā debijas sezonā šādā spēlē piedalījās arī Rodions Kurucs.

Pagājušogad Soltleiksitijā notikušajā Visu zvaigžņu spēlē uzvaru izcīnīja Jaņņa Adetokunbo komanda, kas ar 184:175 pārspēja Lebrona Džeimsa vienību

Kristaps Porziņģis šosezon piedalījies 33 mačos, kuros visos devies laukumā Bostonas komandas sākumsastāvā. Latvietis vidēji mačā izcēlies ar 19,5 punktiem, trāpot 52,9% izmesto metienu no spēles (pirmo reizi karjerā virs 50% precizitāte). Tāpat liepājniekam vidēji 6,7 atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, 1,8 bloķēti metieni un 0,7 pārtvertās bumbas

"Celtics" ar 35 uzvarām 45 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē un visā līgā.