7 dienu diēta, lai atbrīvotos no liekā vēderiņa un iegūtu slaidu vidukli
Kā īsā laikā atgūt slaidu vidukli un plakanu vēderu? Tas iespējams, pareizi sabalansējot uzturu un vingrojot. 7 dienu diētas plāna obligāts nosacījums ir glāze ūdens ar citronu pirms ēdienreizēm.
Šī nav diēta, kuras laikā ir jābadojas, vienīgi jāievēro ļoti vienkārša ēdienkarte. Pirmkārt, lai samazinātu apetīti un veicinātu gremošanas sistēmas darbību, pirms katras ēdienreizes ieteicams izdzert glāzi ūdens – tīru vai ar citrona sulu. Otrkārt, tā paredz uzturā mazāk lietot pēc iespējas mazāk produktu, kas satur vienkāršos ogļhidrātus (cukuru, kartupeļus, baltmaizi). Tie aizstāti ar saliktajiem ogļhidrātiem un balastvielām bagātīgiem produktiem – dārzeņiem, pākšaugiem un pilngraudu produktiem. Balastvielas iztīrīs kuņģa un zarnu traktu, jo ogļhidrāti, kas gremošanas traktā netiek sašķelti un uzsūkti, neizmainīti nonāk resnajā zarnā. Dienā ieteiktais balastvielu daudzums ir 30–35 grami. Viens no brokastu ēdieniem, kas to nodrošina, ir pilngraudu auzu pārslu putra, kas vārīta ūdenī bez cukura. Iespējams, neizklausās apetītlīgi, taču bļodiņa auzu pārslu putras satur maz kaloriju, toties daudz šķiedrvielu, līdz ar to remdē izsalkumu uz ilgu laiku.
Dārzeņi un paniņas
Dietā iekļauti arī olbaltumvielām bagātīgi produkti, kas nepieciešami muskuļu veidošanai un ir organisma uzbūves pamatu pamats. Laba izvēle ir vājpiena biezpiens, liesi piena produkti, vārīta vai sutināta gaļa, zivis un pākšaugi. Par atsevišķu maltīti tiek uzskatīta arī glāze paniņu, kefīra, arī Piena spēks un Bio lakto jogurts, kas satur probiotikas un sakārto zarnu trakta darbību. Ja esi nolēmusi ieturēt šo septiņu dienu diētu, iegādājies linsēklas un klijas – tās palīdz attīrīt zarnu traktu un ir labs Omega 3 taukskābju avots. Linsēklas un klijas pievieno auzu putrai, paniņām, kefīram. Raugies, lai mājās vienmēr būtu dārzeņi un salātlapas, kas būs gards un veselīgs našķis brīžos, kad jutīsi izsalkumu.
Bez sāls un taukiem
Diētas laikā atsakies no produktiem, kas veicina vēdera uzpūšanos, to vietā izvēloties ēdienu, kas uzlabo gremošanas trakta darbību. Vēderā nekrāsies gāzes, nebūs smaguma sajūtas, un samazināsies vidukļa apjoms. Atsakies no sāļiem ēdieniem, jo sāls organismā aiztur šķidrumu un nereti pēc sālītu ēdienu apēšanas rodas pilnuma un smaguma sajūta. Arī taukains ēdiens radīs papildu slodzi gremošanas traktam un var veicināt vēdera uzpūšanos, tāpēc, gatavojot maltīti, izvēlies to vārīt, sautēt vai cept cepeškrāsnī bez taukvielām. Salātu gatavošanai izmanto olīveļļu. To pievieno ar karoti, nevis lejot ar liešanu, jo tādā veidā var uzliet par daudz. Labākajā gadījumā vispār atsakies no sāls un eļļas un to vietā lieto citrona sulu vai balzamiko etiķi.
Neaizmirsti vingrot!
Kad vadoties pēc noteiktas ēdienkartes septiņas dienas ieturēta diēta, nākamā var būt atslodzes diena. Pavasaris ir labs laiks, kad sevi sapurināt un turpmāk atslodzes dienas ieturēt regulāri – reizi nedēļā. Atslodzes dienās dzer tikai zāļu tējas, ūdeni vai kefīru. Vari ēst arī siltus vārītus vai tvaicētus dārzeņus. Pēc atslodzes dienām vēders pieplaks, un nākamajā rītā uzvilktā kleita derēs kā uzlieta. Tomēr diēta slaidam viduklim nebūs tik efektīva, ja nevingrosi. Lai vēdera rajonā neuzkrātos tauki, jāstiprina vēdera muskulatūra. Apbruņojies ar dzelžainu disciplīnu un piespied sevi katru dienu vingrot. Pirms un pēc treniņa neēd pusotru līdz divas stundas, un rieviņas uz vēdera ātri vien pazudīs. Trenēties ieteicams vienā un tajā pašā laikā, lai organisms pierod pie regularitātes un neizjūt stresu. Bieži, ieturot diētu, apjoms vispirms pazūd no ķermeņa augšdaļas un pēc tam no muskuļiem. Taču, ja vēlies uzlabot vienīgi vidukļa formu, iedarbīga palīgmetode, kā samazināt apjomu tieši šajā zonā, ir masāža. Visefektīvāk zemādas taukus šķeļ tās, kas ir agresīvas, piemēram, liposāža, patlaban viena no efektīvākajām un pieprasītākajām figūru koriģējošām masāžām. Tikpat iedarbīga ir arī skulpturālā un zemūdens masāža.
7 dienu diēta slaidam viduklim
1. DIENA
* Glāze ūdens ar citronu.
* Glāze Bio lakto jogurta bez piedevām (var dzert arī kefīru vai paniņas) ar ēdamkaroti nesasmalcinātu linsēklu un ēdamkaroti kliju.
* Zaļā tēja.
* Salāti: 50 gramu vājpiena biezpiena, viens tomāts, puse gurķa, puse avokado, pāris salātlapu, svaiga bazilika un balzamiko etiķis. Salātus pārkaisa ar diedzētām sēklām vai graudiem.
* Šķēle rudzu maizes.
* Glāze ūdens ar citronu.
* 100 gramu vārītas vistas filejas ar 50 gramiem brūno rīsu.
* Glāze paniņu.
* Svaigi dārzeņi (gurķi, burkāni, ziedkāposti, brokoļi, paprika).
* Glāze paniņu.
2. DIENA
* Glāze ūdens ar citronu.
* Pilngraudu auzu pārslu putra ar vienu ēdamkaroti nesamaltu linsēklu.
* Zaļā tēja.
* Glāze ūdens ar citronu.
* Tvaicēta zivs fileja ar romiešu salātiem: ķiršu tomāti, gurķis un citrona sula.
* Šķēle pilngraudu maizes.
* Glāze ūdens ar citronu.
* Dārzeņu sautējums ar baklažānu, cukini, sīpolu, papriku, tomātu, ķiploku, pētersīļiem.
* Lapu salāti ar 25 gramiem vājpiena biezpiena.
* Glāze paniņu.
*Piena spēka kokteilis (250 ml) ar saldētām ogām un ēdamkaroti kliju.
3. DIENA
* Glāze ūdens ar citronu.
* Bio lakto jogurts bez piedevām ar ēdamkaroti kliju, šķipsniņu kanēļa, šķipsniņu malta čili un pustējkaroti medus.
* Glāze ūdens ar citronu.
* 200 gramu vārītas vistas filejas ar 100 gramiem zaļo pupiņu.
* Lapu salāti.
* Glāze paniņu.
* Glāze ūdens ar citronu.
* Spinātu salāti: spināti, redīsi, svaigs gurķis, lociņi, citrona sula.
*Glāze kefīra ar ēdamkaroti maltu linsēklu.
4. DIENA
* Glāze ūdens ar citronu.
* Pilngraudu auzu putra ar linsēklām un klijām (vāra 2–3 minūtes ūdenī, pievieno 50 ml Piena spēka).
* Ingvera tēja.
* Glāze ūdens ar citronu.
* Sautēti dārzeņi ar cepeškrāsnī ceptu zivi.
* Glāze ūdens ar citronu.
* 125 grami apceptas liesas jēra filejas.
* Grieķu salāti ar vājpiena biezpienu (Fetas siera vietā).
* Svaigi dārzeņi.
5. DIENA
* Glāze ūdens ar citronu.
* 125 grami bezpiedevu jogurta ar 50 gramiem vājpiena biezpiena un svaigiem zaļumiem.
* Zaļā tēja.
* Glāze ūdens ar citronu.
* Pilngraudu Tagliatelle makaroni ar cukini un burkānu ripiņām.
* Zaļie salāti: salātlapas, svaigs gurķis, tomāts un citrona sula
* Glāze ūdens ar citronu.
* Tvaicēta laša fileja ar dārzeņiem.
Glāze burkānu vai ingvera un citrona sulas ar tējkaroti nesasmalcinātu linsēklu.
6. DIENA
* Glāze ūdens ar citronu.
* Tomāts un šķēle pilngraudu maizes.
* Zaļā tēja
* Glāze ūdens ar citronu.
* Dārzeņu sautējums ar 50 gramiem brūno rīsu.
* Glāze ūdens ar citronu.
* 200 gramu vistas filejas ar zaļajiem salātiem.
* Glāze paniņu.
*Paniņu kokteilis: glāze paniņu, ēdamkarote linsēklu un puse banāna.
7. DIENA
* Glāze ūdens ar citronu.
* Omlete ar saceptām sēnēm, tomātu un sarkanajiem sīpoliem.
* Zaļā tēja.
* Glāze ūdens ar citronu.
* Puravu vai kartupeļu krēmzupa (ar pienu).
* Šķēle rudzu maizes.
* Glāze ūdens ar citronu.
* Tvaicēta laša fileja ar 50 gramiem savvaļas rīsu un brokoļiem.
* Dārzeņu kokteilis: gurķis, selerijas kāts, selerijas lapa un laima sula.
* Šķēle pilngraudu maizes.