foto: Publicitātes
Iedvesmojies veselīgiem rīta rituāliem no aktrises Leldes Dreimanes
Diētas
2020. gada 6. novembris, 13:51

Iedvesmojies veselīgiem rīta rituāliem no aktrises Leldes Dreimanes

Jauns.lv

Mūsu rīta rutīna ietekmē visu turpmāko dienu, tostarp enerģijas, radošuma un produktivitātes līmeni. Veselīgu rīta ieradumu veidošana un to iekļaušana mūsu dažādajos dzīvesstilos var būtiski ietekmēt gan prāta, gan ķermeņa labsajūtu. Kā mainīt esošos rīta paradumus un atrast brīvu laiku savā grafikā veselīgiem ieradumiem? Lasiet par veselīgu brokastu spēku, atklājiet veiksmīga rīta noteicošos elementus un iedvesmojieties no projekta “Uzturs Tavam dzīvesstilam” dalībnieces, aktrises Leldes Dreimanes pieredzes.

Steidzīgā dzīvesstila un dažādo pienākumu dēļ var likties grūti vai pat nelietderīgi mēģināt no rīta pamosties mazliet agrāk, lai izbrīvētu brīdi sev, tāpēc bieži vien mēs attopamies apburtajā lokā, ceļoties pēc iespējas vēlāk, steigā skrienot cauri dienai un jūtoties pārguruši vakarā. Tomēr rīti var noteikt toni visai dienai, ne tikai ietekmējot garastāvokli un vielmaiņas darbību, bet arī palīdzot koncentrēties, justies veiksmīgam un gandarītam.

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā lauzt vecos ieradumus, ir ikdienas rituālu praktizēšana un uzturēšana. Veselīgi rīta rituāli palīdzēs jums uzsākt tādu rutīnu, kurā ir iekļautas rūpes par sevi un veidot ilgtermiņa paradumus, kas izmainīs jūsu dzīvesveidu.

Veselīgas un sabalansētas brokastis vienmēr nosaka dienas ritējumu

Tāpat kā rīts, arī dienas pirmā maltīte ietekmē turpmāko dienas ritējumu. Jūsu brokastis noteiks, vai jutīsieties paēdis līdz pusdienām vai tomēr mēģināsiet kompensēt sāta trūkumu ar neveselīgām uzkodām. Olbaltumvielām bagātas brokastis var palīdzēt ne tikai samazināt kāri pēc neveselīgām uzkodām, bet arī uzlabot prāta darbību un kontrolēt svaru.

Kā norāda starptautiskās uztura kompānijas un uztura eksperta Herbalife Nutrition uztura eksperte Anastasija Kurginiana, brokastu uzdevums ir nodrošināt enerģiju visai atlikušajai dienai un apgādāt ķermeni ar nepieciešamajām uzturvielām, tādējādi gādājot par cilvēka labsajūtu. Ir daudz iemeslu, kāpēc cilvēki bieži vien izlaiž brokastis, bet lielākoties tas notiek aizņemtības dēļ. Labā ziņa ir tā, ka ir vēl citi paņēmieni, kā iekļaut brokastis mūsu saspringtajos dzīvesstilos.

“Tiem, kuri vienmēr ir steigā, iesaku izvēlēties jau gatavu maltītes risinājumu, un šajā gadījumā Herbalife Nutrition  olbaltumvielām bagātā funkcionālā pārtika ir ērta un parocīga – kokteilis Formula 1 ir pagatavojams tikai 2 minūtēs, turklāt tā sastāvā ir pilnvērtīga makro un mikroelementu komponente*. Vienlaikus ir arī būtiski uzņemt dienas laikā nepieciešamo ūdens daudzumu. Dažiem cilvēkiem nepatīk ūdens garša, tāpēc tādas dabiskas garšas pievienošana kā, piemēram, alveja, var palīdzēt uzņemt vairāk šķidruma. Piemēram, Herbalife Nutrition Alvejas zāļu dzēriena koncentrāta pievienošana ūdenim var palīdzēt izdzert vairāk", norāda uztura eksperte**.

foto: Publicitātes foto

Kā aktrise Lelde Dreimane iesāk savu rītu?

Leldei Dreimanei ir pašai sava formula veiksmīgai un produktīvai dienai. Tā kā Leldei patīk sākt dienu mierīgi, viņa labprāt piecelsies agrāk, lai iegūtu papildus laiku saviem rīta rituāliem un bez steigas izbaudītu dienas sākumu.

''Es rītu sāku ar siltu medus ūdeni. Tā es pamodinu savu organismu. Pēc tam es izdzeru glāzi sava pašgatavotā kombučas jeb tējas sēnes dzēriena. Parasti ēdu vienu stundu pēc pamošanās un dodu priekšroku vieglām brokastīm. Tā kā mans grafiks ir diezgan noslogots, bieži izvēlos tādas ātri pagatavojamas receptes kā tomātus ar piedevām, piemēram, kazas sieru, rīsu galeti, pesto, kā arī smūtijus vai kokteiļus. Šobrīd mans iecienītākais ir banānu-spinātu kokteilis ar vājpienu, pievienojot tam Herbalife Nutrition Olbaltumvielu kokteili Formula 1 ar "Zemeņu baudījuma garšu," saka aktrise.

foto: Publicitātes
Aktrise Lelde Dreimane.

*Hronisku saslimšanu vai notiekoša ārstniecības procesa gadījumā, konsultējieties ar savu ārstu pirms Herbalife Nutrition produktu lietošanas.

**Ja veicat izmaiņas savā ūdens dzeršanas režīmā, ir jākonsultējas ar speciālistu.

Raksts tapis sadarbībā ar Herbalife Nutrition