foto: Caters News Agency
10 gadus vecais Muhameds ir resnākais zēns uz pasaules - viņš sver 196 kilogramus
10 gadus vecais Muhameds Abrars no Pakistānas ir pasaulē resnākais bērns. Lai glābtu zēna dzīvību, viņu gatavo operācijai, kuras laikā tiks noņemta daļa no Muhameda liekā svara, vēsta ārvalstu mediji.
2019. gada 10. maijs, 15:45

10 gadus vecais Muhameds ir resnākais zēns uz pasaules - viņš sver 196 kilogramus

Jauns.lv

10 gadus vecais Muhameds Abrars no Pakistānas ir pasaulē resnākais bērns, kurš sver 196 kilogramus. Lai glābtu zēna dzīvību, viņu gatavo operācijai, kuras laikā tiks noņemta daļa no Muhameda liekā svara, vēsta ārvalstu mediji.

Zīdaiņa vecumā viņš vienā piegājienā spēja izdzert 2 litrus piena - 196 kilogramus smagais pasaules resnākais bērns

gallery icon

Neskatoties uz to, ka dzimšanas brīdī Muhameda svars bija normāls, jau agrā bērnībā viņš sāka strauji pieņemties svarā. Sešu mēnešu vecumā viņš svēra aptuveni 19 kilogramus. 

Ārsti atzinuši, ka Muhameds varētu būt smagākais bērns visā pasaulē, pārspējot iepriekšējo rekordu – Indonēzijas pilsoni, kas svēra 184 kilogramus.  

Zēna vecāki, kuriem ir vēl divi svara ziņā pilnīgi normāli bērni atzinuši, ka nekad nav dzirdējuši par aptaukošanos. Būdams vēl zīdainis, Muhameds vienmēr esot bijis izsalcis, vienā ēdienreizē izdzerot ne mazāk par diviem litriem piena. Viņš bijis tik smags, ka māte nespēja viena apmainīt mazuļa autiņbiksītes. “Viņa vēders likās nepiepildāms. Pēc ēdienreizes Muhameds vienmēr kliedza pēc vairāk ēdiena,” atceras māte. 

Ar savu milzīgo lieko svaru Muhamedam ir problēmas staigāt un pat sēdēt. Lai arī zēnam ir jaunāki brāļi un māsas, viņš nekad nav spējis ar viņiem kopā spēlēties. Muhameds nekad nav bijis skolā, jo nespēj noiet vairāk par trim soļiem. 

Bet nu parādījusies cerība, ka puika varētu atgūt normālu svaru, veicot sarežģītu operāciju. “Mēs nekad nebijām dzirdējuši par aptaukošanos. Vienmēr lepojāmies ar savu dēlu tādu, kāds viņš ir. Sešu gadu vecumā Muhameds svēra jau 120 kilogramus un ēda lielākas maltītes, nekā pieaugušie. 

Lai gan Muhameds apmeklējis vairākus ārstus un saņēmis speciāli viņam izstrādātas diētas shēmas, zēns nekad nav spējis tās izpildīt. Vecāku pēdējā cerība nezaudēt savu dēlu ir īpaša operācija, kuras laikā tiktu samazināts Muhameda kuņģis un ķirurģiski noņemts liekais svars. 

“Mēs ceram, ka pēc operācijas, ar pareizo ēdienkarti un fiziskajām aktivitātēm, mūsu dēla svars būs tāds pats, kā ikvienam normālam cilvēkam un viņš spēs atgriezties pie dzīves, kādu ir pelnījis,” medijiem komentējuši zēna vecāki. 

Paredzamais operācijas ilgums ir viena stunda, pēc tās Muhameda ēdienkarte sastāvēs no paniņām, vistas buljona un svaigi spiestām augļu sulām.