Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sarmīte Pīka iesaka recepti, kā Jāņu sieru siet mājās: "Cenas veikalā liek saķert galvu"
foto: Shutterstock
Garšīgi

Sarmīte Pīka iesaka recepti, kā Jāņu sieru siet mājās: "Cenas veikalā liek saķert galvu"

Padomu nodaļa

Jauns.lv

"Siera cenas veikalā liek saķert galvu. Tāpēc saviem draugiem piedāvāju vienkāršu Jāņu siera recepti, kura ir pa spēkam katram," raksta bijusī filmu administratore un redaktore, kādreizējā Rīgas domniece Sarmīte Pīka. Turklāt šis siers garšojot labāk nekā veikalā pirktais.

Lūk, Sarmītes Pīkas ieteiktais vienkārši pagatavojamais Jāņu siers:

Siera ritulītim nepieciešams:

- 2 litri piena,
- 6 olas (brīvo vistu olām dzeltenāks viducītis, arī siers būs dzeltenāks)
- 400 grami skāba krējuma (Sarmīte Pīka ņem 20% krēkumu).
- 1,5 ēdamkarote sāls
- Ķimenes vai ķirbju sēkliņas.

Pagatavošana:

- Pienu ar sāli un ķimenēm uzvāra.
- Olas ar skābo klējumu sakuļ un lēnā strūkliņā pievieno karstajam pienam un maisot vāra 3-4 minūtes, līdz atdalās sūkalas.
- Tad izkārš caur marlīti, un biezumus sasien un noslogo ar smagumu, lai veidotos siera ritulis.

Tas būs gatavs, kolīdz atdzisīs.