Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ātrais Jāņu siers

Sastāvdaļas
  • 500 g liesa biezpiena
  • 150 g sviesta
  • 1 l piena
  • 1 ola
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. sodas
Siers būs ēdams jau pēc pāris stundām, bet to var arī noturēt ledusskapī vairākas dienas – tad tas nobriedīs un taps dzeltenāks.

Pagatavošana

1
Katlā ielej pienu, iedrupini biezpienu un sakul, lai pēc iespējas labāk savienojas. Liec uz lēnas uguns, ar putojamo slotiņu maisi un karsē, līdz atdalās sūkalas.
2
Lielā bļodā ieliec caurduri, tajā ieklāj marli un ielej katla saturu. Atstāj, lai sūkalas notek bļodā.
3
Liec uz uguns katlu ar karstu ūdeni, ievieto tajā emaljētu bļodu, lai sanāk ūdens pelde. Bļodā liec sviestu un karsējot izkausē.
4
Izkausētajā sviestā liec notecināto biezpienu un karsējot turpini sparīgi maisīt, lai labi savienojas.
5
Iemaisi olu un sāli. Pieber sodu. Biezpiens sāks it kā kust, un izveidosies viendabīga konsistence. Iemaisi ķimenes.
6
Iepildi māla bļodiņā un atstāj, lai atdziest un kļūst stingrs.

Pievienot komentāru

Uzkodas