Brūsa Villisa izskats nobiedē fanus: tiešām viss jau ir tik slikti?
foto: London Entertainment / SplashNews.com/ Vida Press
Brūss Villiss 2024. gada septembrī
Slavenības

Brūsa Villisa izskats nobiedē fanus: tiešām viss jau ir tik slikti?

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Slavenā Holivudas aktiera Brūsa Villisa talanta cienītāji pauduši bažas par viņa veselības stāvokli, redzot jaunākās paparaci fotogrāfijas, kurās kādreizējais sīkstuma un dzīvesprieka iemiesojums nu izskatās atsvešinājies, apjucis un panīcis.

Brūsa Villisa izskats nobiedē fanus: tiešām viss j...

69 gadus vecais Villiss, kurš neārstējamas slimības dēļ 2022. gadā bija spiests noslēgt aktiera karjeru, tika redzēts kā automašīnas pasažieris, svētdien braucot cauri ekskluzīvam Losandželosas rajonam Brentvudai. Viņš raudzījās pa logu manāmi panīcis un apjucis, vēsta britu tabloīds “Daily Mail”.

Šīs paparaci fotogrāfijas parādījās medijos nieka dažas nedēļas pēc tam, kad viņa meita Rūmera mierināja fanus, ka Vilisam klājas labi. Augustā Rūmera soctīklos publicēja fotogrāfiju, kurā viņa tur tēva roku, un paziņoja: “Viņam klājas lieliski. Es viņu tik ļoti mīlu. Paldies.”

Pirms tam Villisa bijusī sieva, aktrise Demija Mūra paziņoja, ka viņa stāvoklis ir stabils.

Brūss Villiss 2023. gada 25. septembrī Losandželosā

Sākotnēji aktierim tika diagnosticēta afāzija, kas ietekmē runas spējas, taču gadu vēlāk ārsti konstatēja, ka Brūss Villiss sirgst no frontotemporālās demences, kuras dēļ viņš pakāpeniski zaudē atmiņu. "Dailu Mail" norāda, ka frontotemporālās demences slimnieki parasti nomirst apmēram 8-10 gadu laikā kopš diagnozes noteikšanas.

“Brūsa stāvoklis pasliktinās,” pavasarī norādījis vārdā nenosauktais avots, piebilstot, ka pēdējo mēnešu laikā izmaiņas viņa veselības stāvoklī kļuvušas izteikti “straujas”. “Visi cenšas saglabāt labu garastāvokli un būt pozitīvi, taču tas kļūst arvien grūtāk un grūtāk. Tas ir sirdi plosoši,” apliecinājis paziņa.

Taču tas, kā Villiss cīnās ar savu slimību, dziļi aizkustina Mūru. “Tas ir tik smeldzīgi un vienlaikus iedvesmojoši. Viņa tik ļoti apbrīno Brūsu un gatavojas viņu emocionālām atvadām,” piebildis avots. Aktiera tuvinieki ļoti satraucas, ka 69. dzimšanas diena, ko Villiss atzīmēja martā, varētu būt viņa pēdējā.

Demija Mūra un Brūss Villiss

Tiesa, jau vēstīts, ka pirmās nopietnās afāzijas pazīmes Villisam bijušas novērojamas jau filmas “Pusnakts labības laukā” (Midnight in the Switchgrass) uzņemšanas laukumā 2020. gadā, kad aktieris mēdzis aizmirst, kur atrodas. Rekvizītu meistare Alīsija Heverlenda, kura strādājusi pie krimināltrillera uzņemšanas, atcerējusies laiku, kad filmas “Cietais rieksts” zvaigznei parādījušās pirmās atmiņas problēmas un viņš vairs nav spējis atcerēties cilvēkus. Reiz Villiss pat domājis, ka pusdieno īstā restorānā, lai gan notikusi filmas ainas filmēšana, un viņu uzrunājis tā, it kā viņa būtu viesmīle ēstuvē.

Brūsa Villisa ģimene par aktiera veselības problēmām un diagnosticēto afāziju paziņoja 2022. gada martā, norādot, ka aktieris pārtrauc kino gaitas. Savukārt 2023. gada februārī ģimene vērsās pie sabiedrības ar nākamo sirdi plosošo paziņojumu, norādot, ka Brūsa veselība ir pasliktinājusies, un kā galīgā diagnoze uzstādīta frontotemporālā demence, kas ietekmē spējas runāt un sazināties.

Brūsu Villisu no sirds atbalsta ne tikai bijusī sieva Mūra ar trim kopīgajām pieaugušajām meitām Rūmeru, Skautu un Talulu, bet arī tagadējā dzīvesbiedre Emma Heminga ar abu mazajām meitām Meibelu un Evelīnu, turklāt gan Demija, tā visas trīs viņas meitas ir draudzīgās attiecībās ar Brūsa jauno ģimeni.