foto: ©Lions Gate/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Sirdi plosošas afāzijas pirmās pazīmes. Brūss Villiss mēdzis aizmirst, ka atrodas filmēšanas laukumā
Brūss Villiss.
Slavenības
2023. gada 24. maijs, 11:40

Sirdi plosošas afāzijas pirmās pazīmes. Brūss Villiss mēdzis aizmirst, ka atrodas filmēšanas laukumā

Jauns.lv

Brūsa Villisa (68) pirmās nopietnās afāzijas pazīmes bijušas novērojamas jau filmas “Midnight in the Switchgrass” uzņemšanas laukumā 2020. gadā, kad aktieris mēdzis aizmirst, kur atrodas.

Rekvizītu meistare, kura strādājusi pie krimināltrillera uzņemšanas, atcerējusies laiku, kad filmas “Cietais rieksts” zvaigznei parādījušās pirmās atmiņas problēmas un viņš vairs nav spējis atcerēties cilvēkus.

Alīsija Heverlenda pamanījusi pirmās afāzijas pazīmes, kad kopā ar Brūsu Villisu strādājusi pie krimināltrillera “Midnight in the Switchgrass”.

foto: ©Lions Gate/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Filmas “Midnight in the Switchgrass” reklāmas plakāts.

Heverlenda atceras, ka reiz Villiss domājis, ka pusdieno īstā restorānā, lai gan tikusi filmēta aina filmai. Aktieris viņu uzrunājis tā it kā viņa būtu viesmīle ēstuvē.

“Es eju, lai ielietu kafiju. Mēs uzņemam kādu septīto vai astoto dubli, un viņš uzliek roku uz kafijas krūzītes, skatās man tieši acīs un saka: ‘Ak nē, kundze, es vairs nevēlos,’” pastāstījusi Heverlenda.

Brūss Villiss un viņa ģimene

gallery icon
13

Rekvizītu meistare centusies Villisam paskaidrot, ka viņš ir filmēšanas laukumā un viņa piepilda tasīti ainas filmēšanai, taču Villisam bijusi cita laika izpratne.

Tā vietā, lai saprastu, kas notiek, Villiss apvaicājies Heverlendai, vai viņš ir pasūtījis vēl kafiju. Viņai nav atlicis nekas cits, kā izlikties par viesmīli un teikt, ka viņš patiešām ir pasūtījis vēl kafiju. Tikai tā visi varējuši pabeigt darbu pie iesāktās ainas.

Nobeigumā Heverlenda atzinusi, ka bijis “sirdi plosoši” noskatīties, kā slimība iespaidojusi talantīgo aktieri un viņa prāta spējas.

foto: ©Saban Int'l/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Filma “Assassin”, kas pirmizrādi piedzīvoja 2023. gada martā, noslēdz aktiera plašo filmogrāfiju. Šī ir aktiera pēdējā kino loma. Darbs pie ekranizējuma sākās 2021. gada 15. jūnijā.

Brūsa Villisa ģimene par aktiera veselības problēmām un diagnosticēto afāziju paziņoja 2022. gada martā, norādot, ka aktieris pārtrauc kino gaitas. Savukārt 2023. gada februārī ģimene vērsās pie sabiedrības ar nākamo sirdi plosošo paziņojumu, norādot, ka Brūsa veselība ir pasliktinājusies, un kā galīgā diagnoze uzstādīta frontotemporālā demence, kas ietekmē spējas runāt un sazināties.

Brūss Villiss ar sievu Emmu labdarības pasākumā Ņujorkā

Brūss Villiss un Emma Heminga ir precēti kopš 2009. gada un ģimenē audzina divas meitas.

gallery icon
19