foto: JP/MPI/Capital Pictures
Brūsa Villisa sieva atklāj, kā ir dzīvot ar aktiera neārstējamo slimību
Brūss Villis un Emma Heminga.
Slavenības
2023. gada 26. septembris, 14:00

Brūsa Villisa sieva atklāj, kā ir dzīvot ar aktiera neārstējamo slimību

Jauns.lv

Holivudas zvaigznes Brūsa Villisa sieva CBS Today Show atklāti pastāstīja par viņa pašreizējo dzīvi ar frontotemporālo demenci.

Brūsa Vilisa sieva Emma Heminga nesen sniedza jaunāko informāciju par viņa veselības stāvokli, ņemot vērā pirms sešiem mēnešiem viņam diagnosticēto demenci, un atklāti atzina, ka ir "grūti zināt", vai Holivudas zvaigzne apzinās savu slimību. 

Šā gada februārī Vilisa ģimene publiski paziņoja, ka 68 gadus vecajam aktierim, kuram ir 68 gadi, ir diagnosticēta frontotemporālā demence (FTD) - neparasta demences forma, ko raksturo progresējoša uzvedības, personības un valodas pasliktināšanās.

Intervijā CBS raidījumam Today Show Heminga pastāstīja, ka sadzīvot ar vīra demenci ir bijis "smagi visai ģimenei".

"Es mācos, ka demence ir smaga," viņa teica. "Tā ir smaga gan cilvēkam, kuram tā diagnosticēta, gan arī ģimenei.

"Ne Brūsam, ne man, ne mūsu meitenēm tas nav citādi. Un, kad viņi saka, ka tā ir ģimenes slimība, tā patiešām tā ir."

Emocionālā Heminga vēlāk atzīst, ka Vilisa diagnoze bija "svētība un lāsts, lai beidzot saprastu, kas notiek, lai es varētu pieņemt to, kas ir".

Pārim ir divas mazas meitas - Evelīna un Mabella, bet Vilisam ir arī trīs pilngadīgas meitas no iepriekšējās laulības ar aktrisi Demiju Mūru.

Heminga aktīvi izmanto sociālos plašsaziņas līdzekļus, lai veicinātu izpratni par demenci, regulāri organizējot Instagram tiešraides diskusijas ar veselības aprūpes speciālistiem un kolēģiem aprūpētājiem.