2dienas
0stundas
18minūtes
50sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Žizele Peliko pirmo reizi sniedz liecību tiesā: “Mums nav jākaunas — jākaunas ir viņiem”
foto: Frederic Munsch/SIPA
Žizele Pelikot šodien pirmo reizi sniedz liecību tiesā.
Pasaulē

Žizele Peliko pirmo reizi sniedz liecību tiesā: “Mums nav jākaunas - jākaunas ir viņiem”

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Žizele Peliko, Dominika Peliko bijusī sieva, kuru apsūdz par to, ka viņš gadiem ilgi ļāvis izvarot savu sievu svešiniekiem, pirmo reizi sniegusi liecību tiesā. Aviņjonas tiesai viņa sacīja, ka vēlas, lai sievietes, kuras tika izvarotas, zinātu, ka "mums nav jākaunas - jākaunas ir viņiem", raksta “BBC”.

Žizele Peliko pirmo reizi sniedz liecību tiesā: “M...

"Es vēlos, lai visas sievietes, kuras tika izvarotas, teiktu: “Ja Kundze Peliko to izdarīja, es arī varu to izdarīt.” Es nevēlos, lai viņas justos apkaunotas," viņa sacīja, atsaucoties uz savu lūgumu, lai tiesas prāva būtu publiska un tiktu rādīti video, kuros, kā tiek apgalvots, parādīts, kā viņa tika izvarota.

Žizele, kurai ir 72 gadi, sniedza liecību pēc tam, kad viņas juridiskā komanda lūdza dot viņai iespēju atbildēt uz pierādījumiem un liecībām, kas līdz šim ir izskanējušas tiesā. Viņa sacīja, ka pēdējo nedēļu laikā ir redzējusi dažādu apsūdzēto sievas, mātes un māsas, kuras teica, ka apsūdzētie ir "izcili vīri”.

"Tieši tas pats notika ar mani mājās," viņa piebilda. "Bet izvarotājs nav tikai kāds, ko satiec tumšā autostāvvietā vēlu naktī. Viņu var atrast arī ģimenē un draugu lokā." Viņa sacīja, ka ir "pilnīgi sagrauta" un viņai nāksies sevi atkal “saņemt rokās”. "Es nezinu, vai mana dzīve būs pietiekami gara, lai to visu saprastu," viņa piebilda.

Vēršoties pie sava bijušā vīra kā kunga Peliko, Žizele sacīja: "Es vēlētos, lai varētu viņu saukt par Dominiku. Mēs kopā dzīvojām 50 gadus, biju laimīga un piepildīta sieviete. Tu biji gādīgs un uzmanīgs vīrs, un es nekad tevi neapšaubīju. Mēs bijām kopā priekos un bēdās," viņa piebilda, balsij “lūstot”.

Dominiks atzina, ka ir piesaistījis vīriešus tiešsaistē, lai tie izvarotu viņa sievu, kamēr viņa bija sazāļota. Zāles Pelikots viņai deva desmitiem gadu. Žizele sacīja, ka agrāk juta, ka ir laimīga, ka viņam ir blakus, taču vēlāk cieta no veselības problēmām, kas izrādījās saistītas ar zālēm, ko viņš viņai deva.

"Es mēģinu saprast, kā šis vīrietis, kurš man šķita ideāls, varēja to izdarīt. Kā viņš varēja mani šādā veidā nodot? Kā tu varēji laist šos svešiniekus manā guļamistabā? Es vēlos viņam teikt: es vienmēr esmu mēģinājusi tevi pacelt augstāk, uz gaismu, bet tu izvēlējies tumšākās cilvēces dziļumus. Tu esi tas, kurš pieņēma šo lēmumu."

Lielākā daļa apgalvoto izvarošanu tika nofilmēta. Lielākā daļa apsūdzēto noliedz, ka izvaroja Žizeli, apgalvojot, ka nevar būt vainīgi, jo neapzinājās, ka viņa ir bezsamaņā, un tādējādi nezināja, ka izvaro viņu.