2dienas
0stundas
26minūtes
25sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Domāju, ka tas vienkārši ir izlaidīgs pāris!" Žizeles Peliko izvarošanas lietā apsūdzētie vīrieši snieguši pirmās liecības tiesā
foto: AFP/Scanpix
Apsūdzētie ar Domiku Peliko iepazinās tiešsaistē.
Pasaulē

"Domāju, ka tas vienkārši ir izlaidīgs pāris!" Žizeles Peliko izvarošanas lietā apsūdzētie vīrieši snieguši pirmās liecības tiesā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Francija turpinās skandalozā izvarošanas prāva pret vīrieti, kuru apsūdz par to, ka viņš gadiem ilgi ļāvis savu sievu izvarot svešinieku bariem. Tiesā pirmās liecības snieguši daži no apsūdzētajiem vīriešiem, kas savu vainu izvarošanā noliedz.

"Domāju, ka tas vienkārši ir izlaidīgs pāris!" Žiz...

Trīs bērnu tēvs un bijušais alkoholiķis Laionels R. skaidro, ka ar cietušās vīru Dominiku Peliko iepazinies tiešsaistē. "Viņš man sacīja, ka ir precējies un neilgi pēc tam izteica neparastu priekšlikumu, piedāvājot man seksu ar viņa sievu. Dominiks sacīja, ka Žizele akta laikā būs aizmigusi. No sarunas gan īsti nesapratu, vai viņa pati iedzers miegazāles vai tās viņai tiks iedotas. Es biju pārliecināts, ka tā ir tikai spēle," norāda vīrietis.

"Viņš man stāsta, ka viņam ir attiecības, viņš man izsaka diezgan neparastu priekšlikumu par seksu ar savu sievu, viņš man saka, ka viņa gulēs, runā ar mani par miegazālēm, stāsta, ka viņa tās lieto vai ka viņš viņai tās dod, nav skaidrs. Es neuzdodu pārāk daudz jautājumu, es biju pārliecināts, ka tajā laikā tā bija spēle.

Laionels Peliko mājokli apmeklēja 2018. gada 2. decembrī. Viņs apgalvo, ka Dominiks viņu aicinājis izģerbries viesistabā, bet pēc tam pavadījis uz guļamistabu, kur gultā kaila gulējusi Žizele. Pusstundu ilgušo izvarošanu filmēja Dominiks, kurš Laionelam izteica norādījumus, lai izvairītos no sievas pamodināšanas.

"Kādā brīdī viņa pagrozījās, un Dominiks man lūdza atstāt istabu. Tajā brīdī es mazliet atjēdzos, un sapratu, ka kaut kas nav kārtībā, ja jau Žizele manā priekšā nedrīkst pamosties. Man vajadzēja doties projām un reaģēt uz notikušo daudz asāk, bet es to nedarīju," tiesnešu kolēģijai vēstīja apsūdzētais. Jautāts, vai viņš notikušo uzskata par izvarošanu, vīrietis atbildēja izvairīgi. "Es nekad neesmu vēlējies nevienu izvarot, bet tā ir tiesa, ka Žizele Peliko man nebija sniegusi savu piekrišanu," norādīja vīrietis, kurš atzīst, ka dzīvo noliegumā.

Arī 74 gadus vecais Žaks K., kurš ir šķīries divu bērnu tēvs, tiesai norādīja, ka ar Dominiku Peliko iepazinies vietnē "coco.fr". Dažas stundas pēc iepazīšanās Dominiks viņu uzaicinājis uz savām mājām, lai "samīļotu viņa sievu". Žaksts tiesai stāstīja, ka bija pārsteigts, ka sieviete un kustībām nereaģēja. "Es domāju, ka tas ir vienkārši izlaidīgs pāris, un sieva ir aizvērusi acis, jo viņa ir kautrīga".

Viņa stāstītais lielā mērā sakrīt ar Laionela stāstīto, kas vēstīja, ka, atnākot mājās Dominiks viņam licis izģērbries viesistabā. "Kad viņš mani ieveda guļamistabā, viņš mudināja mani "samīļot viņa sievu" un to darīt klusi. Es viņam paklausīju un pamanīju, ka no sievietes puses neseko nekāda reakcija," atklāj Žaks. Viņš tiesai vēstīja, ka kādā brīdī Žizele miegā kļuvusi nervoza un Dominiks viņu lūdzis istabu pamest. "Man tas bija atvieglojums, tādēļ es devos uz viesistabu un apģērbos. Kad viņš pie manis atgriezās, es viņam sacīju, ka vairs nevēlos šajā namā uzturēties," norāda vīrietis. Arī viņš atklāj, ka bija domājis par notikušo ziņot likumsargiem, bet galu galā to nav izdarījis. Žaks ir bijušais ugunsdzēsējs un labdarības organizācijas biedrs. Viņs tiesai atzina, ka nodarīto nožēlo.

Tiesa, apsūdzēto liecības centās atspēkot Dominiks, kas norādīja, ka "vīrieši neradīja iespaidu, ka viņi šo procesu nebūtu izbaudījuši". Peliko par nodarījumu draud 20 gadu cietumsods, un kā norāda mediji, "viņš sev cenšas paraut līdzi pēc iespējas vairāk apsūdzēto".

Tēmas