2dienas
0stundas
12minūtes
56sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Ja tu nezini, ka kādu izvaro - tevi par to nevar sodīt!" Vairāki apsūdzētie noliedz savu vainu Žizeles Peliko izvarošanā
foto: Alain ROBERT/SIPA
Žizele norādījusi, ka tiesas process viņai sagādā daudz ciešanu.
Pasaulē

"Ja tu nezini, ka kādu izvaro - tevi par to nevar sodīt!" Vairāki apsūdzētie noliedz savu vainu Žizeles Peliko izvarošanā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Francijā turpinās tiesas prāva pret vīrieti, kuru apsūdz par to, ka viņš gadiem ilgi ļāvis savu sievu izvarot svešinieku bariem. Vairāki apsūdzētie savu vainu noziegumā nolieguši, norādot, ka "nav zinājuši, ka viņu darbības uzskatāmas par izvarošanu".

"Ja tu nezini, ka kādu izvaro - tevi par to nevar ...

"Ir dažāda veida izvarošanas," tiesas prāvā vēstīja apsūdzēto vīriešu advokāts Gijoms de Palma, norādot, ka "vīrieti, kurš nezina, ka kādu izvaro, nevar par šādu noziegumu sodīt." Advokāts norādīja, ka vairāki apsūdzētie "neesot zinājuši, ka Žizele Peliko seksuālajam aktam nav sniegusi savu piekrišanu, līdz ar to viņi uzskatījuši, ka tas noticis pēc abpusējas vēlēšanās."

Žizele advokāta apgalvojumus atspēkoja, norādot, ka šādi argumenti ir absurdi. "Kad jūs redzat sievieti dziļi aizmigušu savā gultā un sākat ar viņu veikt seksuālas darbības, vai kādā brīdī jūs neaizdomājaties, ka šajā situācijā kaut kas nav kārtībā?" norādīja Žizele. "Izvarošana ir izvarošana. Un tas ir absolūti zemisks nodarījums," tiesas prāvā vēstīja cietusī.

No rīta tiesneši uzklausīja 63 gadus veco Žanu Pjēru Marešalu, kurš no 2018. līdz 2020. gadam no Domuniko Peliko iegādājās spēcīgas miegazāles, lai izvarotu savu sievu. Marešals pašlaik atrodas apcietinājumā par savas sievas izvarošanu, tomēr noliedz, ka jebkad būtu pieskāries Žizelei. "Es izvaroju tikai savu sievu, es to nevarētu darīt ar citu sievieti," viņš sacīja, izraisot tiesas sēdē īstu sašutuma vilni.

Tiesas sēdē vārds tika dots arī Žizelei Peliko, kura norādīja, ka "viss šis process viņai sagādājis daudz ciešanu." "Cilvēki mani dēvē par alkoholiķi vai norāda, ka es visu laiku esmu zinājusi, ko Dominiks ar mani dara. Ir jābūt ļoti izturīgam, lai paciestu apvainojumus, ko šajā laikā man nācies dzirdēt," vēstīja sieviete.

Jau ziņots, ka Dominiko Peliko otrdien savu vainu izvirzītajās apsūdzībās apstiprināja, nosaucot sevi par "izvarotāju".  "Es pilnībā atzīstu apsūdzības. Es esmu izvarotājs, tāpat kā visi pārējie, kas atrodas šajā zālē,” norādīja vīrietis. Tiesa, viņš notikušajā vainoja arī sievu, norādot, ka "ja viņa neko neuzzinātu, viss turpinātos un mēs būtu laimīgi".

foto: AFP/Scanpix
Dominiks Peliko savu vainu atzinis, norādot, ka "visi būtu laimīgi, ja sieva nebūtu notikušo atklājusi".
Dominiks Peliko savu vainu atzinis, norādot, ka "visi būtu laimīgi, ja sieva nebūtu notikušo atklājusi".

Tāpat jāpiemin, ka likumsargi apsūdzētā mājās atraduši cieto disku ar simtiem video, kuros viņa sieva tiek izvarota. Cietajā diskā tika atklātas arī fotogrāfijas ar Peliko meitu Kerolainu, kurā viņa iemūžināta kaila guļam gultā. Peliko tiesā noliedza, ka jebkad būtu pieskāries kādam bērnam, vsmazāk savējam. Tomēr cietušā sieva Žizele norādījusi, ka "viņai meitas foto šķiet ļoti satraucoši un tie liek uzdot daudz jautājumu".

Jau ziņots, ka 71 gadu vecais Mazānas komūnas iedzīvotājs, triju bērnu tēvs Dominiks Peliko tiek apsūdzēts, ka no 2010. līdz 2020. gadam savai sievai Žizelei ēdienos un dzērienos bija iejaucis spēcīgas miegazāles, bet pēc tam uzaicinājis nepazīstamus vīriešus, kuri kameras priekšā sievieti izvarojuši. Neģēlības tika tiešraidē translētas tērzētavā, kuras dalībnieki fantazējuši par seksu par partneri, kura tam nav piekritusi.

Tēmas