2dienas
0stundas
12minūtes
26sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Es esmu izvarotājs, tāpat kā visi pārējie šajā telpā,” saka par sievas masveida izvarošanu apsūdzētais francūzis
foto: REUTERS/SCANPIX
Daudziem Žizele Peliko ir kļuvusi par simbolu cīņai pret seksuālo vardarbību Francijā.
Pasaulē

“Es esmu izvarotājs, tāpat kā visi pārējie šajā telpā,” saka par sievas masveida izvarošanu apsūdzētais francūzis

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Francijā sākusies tiesas prāva pret vīrieti, kuru apsūdz par to, ka viņš gadiem ilgi ļāvis savu sievu izvarot svešinieku bariem. Dominiks Peliko otrdien atzina vainu dažādās apsūdzības, kas viņam izvirzītas tiesas procesā.

“Es esmu izvarotājs, tāpat kā visi pārējie šajā te...

Kā zināms, 71 gadu vecais Mazānas komūnas iedzīvotājs, triju bērnu tēvs Dominiks Peliko tiek apsūdzēts, ka no 2010. līdz 2020. gadam savai sievai Žizelei ēdienos un dzērienos bija iejaucis spēcīgas miegazāles, bet pēc tam uzaicinājis nepazīstamus vīriešus, kuri kameras priekšā sievieti izvarojuši. Neģēlības tika tiešraidē translētas tērzētavā, kuras dalībnieki fantazējuši par seksu par partneri, kura tam nav piekritusi.

“Es pilnībā atzīstu apsūdzības,” otrdien tiesas sēdē sacīja Peliko, piebilstot: “Es esmu izvarotājs, tāpat kā visi pārējie, kas atrodas šajā zālē.”

Peliko izvirzītas apsūdzības, tostarp izvarošanā, grupveida izvarošanā un dažādos privātuma pārkāpumos, ierakstot un izplatot seksuāla rakstura attēlus. Papildus Peliko tiesas procesā, kas notiek dienvidu pilsētā Avinjonā, piedalās vēl 50 vīrieši, kuri apsūdzēti līdzdalībā. Pārējie vīrieši līdz šim nav komentējuši viņiem izvirzītās apsūdzības.

“Es lūdzu savu sievu, bērnus un mazbērnus pieņemt manus atvainošanās vārdus. Es nožēloju to, ko izdarīju. Es lūdzu jums piedošanu, pat ja tas, ko izdarīju, nav piedodams,” sacīja Peliko.

Peliko sliktā veselības stāvokļa dēļ tiesnešiem pagājušajā nedēļā nācās vairākas reizes pārcelt tiesas sēdi. Viņa advokāts iepriekš teica, ka viņš vēlas izmantot tiesas sēdi, lai atvainotos savai ģimenei.

Viņš tiesas zālē sacīja, ka viņam ir bijusi sarežģīta audzināšana un viņš pats ir bijis izvarošanas upuris. Kā ziņo Francijas plašsaziņas līdzekļi, brīžiem viņš arī raudājis.

Tikmēr daudziem Žizele Peliko ir kļuvusi par simbolu cīņai pret seksuālo vardarbību Francijā. Sestdien simtiem cilvēku, galvenokārt sieviešu, pulcējās pilsētās visā valstī, lai izrādītu viņai atbalstu.

Tēmas