Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kukurūzas biezzupa

Sastāvdaļas
  • 550 ml dārzeņu buljona
  • 400 ml piena
  • 400 g konservētas kukurūzas ar visu šķidrumu
  • 300 g konservētas kukurūzas bez šķidruma
  • 2 vidēji kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 40 g auksti kūpināta bekona
  • 20 g sviesta
  • 2 ēdk. kviešu miltu
  • 2 ķiploku daivas
  • šķipsniņa čili
  • sāls un pipari pēc garšas
Kukurūzu bieži izmanto salātos, bet tā ir arī lieliska zupu sastāvdaļa, kas piešķirs saldenu garšu un krēmīgu tekstūru.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sablendē kukurūzu ar visu šķidrumu. Noliec malā.
2
Nomizo un sagriez gabaliņos kartupeļus. Nomizo un sakapā sīpolu un ķiploku. Saplēs vai sagriez gabaliņos bekonu.
3
Katlā uzkarsē sviestu, pievieno bekonu un cep, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem no katla un liec uz papīra dvieļa, lai uzsūc liekos taukus.
4
Katlā, kurā cepās bekons, ieber sīpolus, ķiplokus, kartupeļus un kukurūzu bez šķidruma un visu cep 5 minūtes.
5
Pieber miltus un cep vēl 3 minūtes.
6
Maisot katla saturu, lēnām lej klāt pienu un turpini maisīt, līdz zupa ir vienmērīgi sajaukta.
7
Pievieno sablendēto kukurūzu un samaisi.
8
Pielej buljonu, pieber čili, sāli un piparus un turpini vārīt, līdz kartupeļi mīksti.
9
Pasniedzot pārber bekonu.

Pievienot komentāru

Zupas