Kukurūzas biezzupa
Sastāvdaļas
- 550 ml dārzeņu buljona
- 400 ml piena
- 400 g konservētas kukurūzas ar visu šķidrumu
- 300 g konservētas kukurūzas bez šķidruma
- 2 vidēji kartupeļi
- 1 sīpols
- 40 g auksti kūpināta bekona
- 20 g sviesta
- 2 ēdk. kviešu miltu
- 2 ķiploku daivas
- šķipsniņa čili
- sāls un pipari pēc garšas
Kukurūzu bieži izmanto salātos, bet tā ir arī lieliska zupu sastāvdaļa, kas piešķirs saldenu garšu un krēmīgu tekstūru.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sablendē kukurūzu ar visu šķidrumu. Noliec malā.
2
Nomizo un sagriez gabaliņos kartupeļus. Nomizo un sakapā sīpolu un ķiploku. Saplēs vai sagriez gabaliņos bekonu.
3
Katlā uzkarsē sviestu, pievieno bekonu un cep, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem no katla un liec uz papīra dvieļa, lai uzsūc liekos taukus.
4
Katlā, kurā cepās bekons, ieber sīpolus, ķiplokus, kartupeļus un kukurūzu bez šķidruma un visu cep 5 minūtes.
5
Pieber miltus un cep vēl 3 minūtes.
6
Maisot katla saturu, lēnām lej klāt pienu un turpini maisīt, līdz zupa ir vienmērīgi sajaukta.
7
Pievieno sablendēto kukurūzu un samaisi.
8
Pielej buljonu, pieber čili, sāli un piparus un turpini vārīt, līdz kartupeļi mīksti.
9
Pasniedzot pārber bekonu.