Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu zupa ar klimpām

Sastāvdaļas
  • 6 glāzes buljona (vistas vai dārzeņu)
  • 3 lieli kartupeļi, nomizoti un sagriezti kubiņos
  • 1 glāze miltu
  • 1 ola
  • Zaļumi pēc patikas
Maigās klimpas piešķir šai vienkāršajai zupai īpašu garšu, un ierastais ēdiens kļūst neparasts.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus liec vārīties verdošā buljonā uz nelielas uguns katlā bez vāka.
2
Nelielā katliņā ielej ¾ glāzes ūdens, pieber nedaudz sāls. Kad ūdens sāk vārīties, nepārtraukti maisot, iesijā miltus. Turpinot maisīt, vāri miltus uz nelielas uguns 3-5 minūtes – sanāks ļoti biezas mīklas kunkulis. Auksta ūdens peldē atdzesē mīklu, līdz tā ir vairs tikai mazliet silta, piesit olu un rūpīgi samīci. Mīklai jābūt vijīgai un dzeltenai.
3
Izveltnē iegūto mīklu uz mīklas dēļa, kas nokaisīts ar miltiem, 3-4 mm biezumā, sagriez 2x3 cm rombos. Divas īsākās romba malas saspied kopā pretējās pusēs – tā veidojas nelieli spilventiņi. Tādā veidā sagatavo visas klimpas. Kad kartupeļi izvārījušies mīksti, met gatavās klimpas katlā un vāri uz nelielas uguns, kamēr klimpas uzpeld – 2-3 minūtes.
4
Pieliec piparus un vāri vēl dažas minūtes. Izslēdz uguni, ieber katlā sasmalcinātus zaļumus, uzliec vāku un ļauj zupai 5 minūtes ievilkties. Pasniedz karstu.

Pievienot komentāru

Zupas