Katlā ielikt mēli, ieliet ūdeni, pievienot sīpolu, ķiplokus, piparus, lauru lapas un sāli pēc garšas. Uzvārīt, noņemt putas un uz lēnas uguns turpināt vārīt mēles līdz gatavībai. Mēles izņemt no katla, paturēt 5 min,. zem auksta ūdens un novilkt ādu. Mēles atdzesēt.
Pagatavot želeju. Želatīnu iebērt bļodiņā, pievienot saspaidītus tomātus ar visu sulu un želatīnu uzbriedināt. Bļodiņu uzlikt uz uguns un nepārtraukti maisot karsēt, kamēr želatīns izšķīdis. Noņemt no uguns. Pievienot vīriešu zapti, citronu sulu, Tabasco mērci, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Visu samaisīt. Tomātu masu saliet formiņās un novietot ledusskapī līdz želeja sastingusi. Mēs izmantojām silikona ledus formiņas un pāris stundas pirms viesu atnākšanas formiņas novietojām saldētavā - sasalušo masu ir viegli izņemt no formiņām, nesabojājot formu. Pēc minūtēm 20-25 (kamēr sanāk viesi un sēžas pie galda) želeja ir pilnībā atkususi un tur formu. Atšķirībā no ledus kušanas procesa želeja netek.
Mēles sagriezt plānās šķēlītēs, sakārtot traukā un blakus novietot tomātu želejas. Dekorēt ar zaļumiem.