Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Nav nemaz jāgaida līdz jūlijam - sāc mazsālīto gurķīšu sezonu jau šodien! (Foto: Shutterstock)

Ātrie mazsālītie gurķīši

Sastāvdaļas
  • 1 kg mazo gurķīšu (vai attiecīgs daudzums garo gurķu)
  • karote sāls
  • puskarote cukura
  • dilles
  • 2-3 daiviņas ķiploka
Esi noilgojies pēc svaigiem mazsālītajiem gurķīšiem? Pagājušā gada marinēto gurķu burkas pagrabā var pagaidīt – ja vēlies īpašu kārumu, palutini sevi ar šo svaigo delikatesi. Un nav jāgaida dienām ilgi - pie mazsālītiem gurķīšiem var tikt stundas vai divu laikā.

Pagatavošana

1
Gurķiem nogriez galiņus un sagriez gareniski. Var ņemt arī negrieztus, taču tad sālīšanas process būs ilgāks.
2
Ieliec tos maisiņā, ieber sāli, cukuru, sasmalcinātas dilles, ķiplokus.
3
Maisiņu labi sakrati un atstāj istabas temperatūrā.
4
Jau pēc stundas tev būs mazsālīti gurķīši. Lai labi garšo!

Pievienot komentāru

Uzkodas