Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pildītās olas 1

Sastāvdaļas
  • 6 cieti novārītas olas, nolobītas, gareniski pārgrieztas uz pusēm
  • aptuveni 75 g grieķu vai bezpiedevu jogurta
  • 2–2½ tējkarotes pikantu sinepju (pēc gaumes un garšas sajūtām)
  • ¼ tējkarotes piparu. Lai interesantāk, var pievienot piecu piparu maisījumu
  • 1/8 tējkarotes sāls
  • asās paprikas pulveris dekorēšanai
Pildītas olas ir veselīga un pilnvērtīga uzkoda, bez kuras daudzās ģimenēs nav iedomājams ne Lieldienu galds, ne citi svētki. Recepti iesaka grāmatas "Ar uzturu uz tu" autore Alise Kindzule un žurnāls "OK!".

Pagatavošana

1
Olas ieliek katlā ar aukstu ūdeni tā, lai tās būtu pilnībā nosegtas. Liek vārīties. Pievieno nedaudz sāls, lai tās būtu vieglāk nolobīt. Vāra aptuveni 10–12 minūtes. Pārlej ar vēsu ūdeni, lai atdzesētu.
2
Kad olas atdzesētas, tās noloba un gareniski pārgriež uz pusēm.
3
Dzeltenumus atdala no olas un liek bļodā, baltumus novieto uz šķīvja.
4
Dzeltenumiem pievieno sinepes, jogurtu, sāli, piparus. Visu samaisa kopā vienmērīgā masā. Ja vēlies gludāku konsistenci, maisīšanai vari izmantot blenderi.
5
Ar gatavo masu piepildi olu baltumus.
6
Dekorē ar papriku. Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Uzkodas