Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu un brētliņu pastēte

Sastāvdaļas
  • 250 g kartupeļu
  • 15 brētliņas
  • 1 sīpols
  • 50 g skābā krējuma
  • 30 g sviesta
  • etiķis un sinepes pēc garšas
  • malti pipari
Recepte no Ulmaņlaiku pavārgrāmatas, taču garšos arī mūsdienu cilvēkam. Brētliņu vietā var ņemt arī siļķi.

Pagatavošana

1
Brētliņas notīri. Kartupeļus ar visu mizu izvāri, atdzesē un nomizo. Sīpolu nomizo, sagriez un apcep sviestā.
2
Brētliņas samal kopā ar kartupeļiem.
3
Pievieno sīpolus, krējumu un garšvielas un visu labi sastrādā.
4
Liec uz šķīvja un izveido garenu vai apaļu formu. Nolīdzini ar karstā ūdenī sakarsētu nazi.

Pievienot komentāru

Uzkodas