Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ķiplokmaizīte

Sastāvdaļas
  • 4 nelielas maizītes
  • 100 g siera
  • 100 g sviesta
  • 4 sarīvētas ķiploka daiviņas
  • kārtīga sauja sīki sakapātu zaļumu – pētersīļi, dilles, salvija, timiāns, raudene, lociņi sāls, šķipsna Kajennas piparu
Tik ļoti garšīga, ka nereti cepu tikai to vien! Siera izvēle pilnībā tavā ziņā, vienīgais – tam vajadzētu labi kust, lai maizīte nebūtu sausa.

Pagatavošana

1
Katrā maizītē 4– 5 reizes dziļi iegriez (taču nepārgriez pavisam; ja tā tomēr gadās, nekas – siers visu salīmēs kopā).
2
Sarīvē sieru. Izkausē sviestu un sajauc to ar sieru, zaļumiem, ķiploku, sāli, pipariem.
3
Maizīšu iegriezumus sapildi ar siera-sviesta-zaļumu masu.
4
Maizītes var cept gan uz grila, gan krāsnī. Ja tās cep uz grila, katru rūpīgi ievīsti folijā un cep mērenā karstumā, ik pa laikam apgrozot. Ja uz grila nav daudz vietas, cep krāsnī: maizītes ietin folijā, atstājot virspusi pavērtu. Cep 190 grādos aptuveni 10 minūtes.

Pievienot komentāru

Uzkodas