sestdiena, 27. aprīlis
Shutterstock

Vistas un sēņu žuljēns groziņos

Sastāvdaļas
  • 400 g vistas filejas
  • 200 g šampinjonu
  • 170 g rīvēta cietā siera
  • 1 glāze liesa saldā krējuma
  • 1 sīpols
  • augu eļļa
  • sāls, malti melnie pipari
Veikalos ir nopērkami gatavi smilšu mīklas groziņi dažādos izmēros – labs risinājums garšīgu uzkodu pagatavošanai tajās reizēs, kad pieteikušies negaidīti ciemiņi, bet nav laika ilgi stāvēt pie plīts. Vienkāršs un ļoti garšīgs žuljēna variants, kurā apēdams ir arī pats žuljēna trauks – groziņš.

Pagatavošana

1
Vistu un šampinjonus sagriez mazos gabaliņos, sīpolu sakapā.
2
Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus, tad pievieno sēnes un cep, līdz šķidrums iztvaiko.
3
Citā pannā arī sakarsē nedaudz eļļas un apcep vistas gabaliņus. Pievieno saceptās sēnes, pielej krējumu, pieber sāli un piparus un sautē, līdz viegli sabiezē.
4
Pildi groziņos un pārkaisi ar sieru.
5
Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep, līdz siers sāk kust.

Pievienot komentāru

Uzkodas