Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Mazās sēņu maizītes

Sastāvdaļas
  • 375 g plānās šķēlītēs sagrieztu šampinjonu
  • 80 g izkausēta sviesta
  • 30 g rīvēta cietā siera
  • 8 šķēles četrkantīgās tostermaizes
  • 2 ļoti smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 1 ļoti smalki sakapāts sīpols
  • 1–2 ēdk. sausā portvīna
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • 1 ēdk. smalki sakapātu pētersīļu
  • 1 tējk. smalki sakapāta timiāna
  • apelsīnu mizas skaidiņas
  • sāls, malti pipari
Tās var apcept pat vairākas dienas iepriekš un ievietot cieši noslēgtā traukā vai kastītē.

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Maizītes no abām pusēm iezied ar sviestu. Katru šķēli pārgriez uz pusēm, katru pusi – vēlreiz uz pusēm. Liec uz plāts un apcep krāsnī 5–7 minūtes, līdz maizītes kļūst zeltaini brūnas.
2
Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un apsautē caurspīdīgus. Pievieno sēnes un uz lēnas uguns sautē vēl 5–7 minūtes, tad pieber sāli un piparus, pielej portvīnu un sautē, līdz šķidrums iztvaiko. Iemaisi garšaugus.
3
Sēnes kārto uz maizītēm, pārkaisi ar sieru un apelsīnu mizas skaidiņām un vēl uz dažām minūtēm ievieto krāsnī.

Pievienot komentāru

Uzkodas