Ķiploku majonēze
Sastāvdaļas
- 150 ml augu eļļas ar neitrālu garšu
- 50 ml olīveļļas
- 2 svaigu olu dzeltenumi
- 1 liela nomizota un gabalos sagriezta ķiploka daiviņa
- ½ tējk. sinepju
- 1 tējk. baltvīna etiķa
- 1 tējk. ūdens
- svaigi malti pipari
- sāls
Ļoti labi sader ar visvisādi pagatavotām zivīm. Šī majonēze jāgatavo no pavisam svaigām, kvalitatīvām olām un jāliek galdā uzreiz pēc pagatavošanas.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sāli rūpīgi saberz kopā ar ķiploku.
2
Nelielā bļodiņā ar putojamo slotiņu sakul olu dzeltenumus kopā ar ķiplokiem, sinepēm, etiķi un ūdeni.
3
Tiklīdz sāk veidoties mērce, nepārtraukti putojot, tievā strūkliņā lej klāt eļļu. Pievieno piparus un, ja vajag, arī sāli.