Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ķiploku majonēze

Sastāvdaļas
  • 150 ml augu eļļas ar neitrālu garšu
  • 50 ml olīveļļas
  • 2 svaigu olu dzeltenumi
  • 1 liela nomizota un gabalos sagriezta ķiploka daiviņa
  • ½ tējk. sinepju
  • 1 tējk. baltvīna etiķa
  • 1 tējk. ūdens
  • svaigi malti pipari
  • sāls
Ļoti labi sader ar visvisādi pagatavotām zivīm. Šī majonēze jāgatavo no pavisam svaigām, kvalitatīvām olām un jāliek galdā uzreiz pēc pagatavošanas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sāli rūpīgi saberz kopā ar ķiploku.
2
Nelielā bļodiņā ar putojamo slotiņu sakul olu dzeltenumus kopā ar ķiplokiem, sinepēm, etiķi un ūdeni.
3
Tiklīdz sāk veidoties mērce, nepārtraukti putojot, tievā strūkliņā lej klāt eļļu. Pievieno piparus un, ja vajag, arī sāli.

Pievienot komentāru

Uzkodas