Uzkodas
2018. gada 1. decembrī, 00:12

Ceptas reņģītes etiķa marinādē

Runā, ka mājas sirds ir virtuve. Mēs nevaram nepiekrist šim apgalvojumam - bez uguns nav māju, bez siltuma nav dzīves, bez ēdiena nav cilvēka. Un ja nav cilvēku, tad nav arī valsts. Šogad mēs svinam valsts apaļu jubileju - veselus 100 gadus! Šī ir viena no klasiski latviskajām ēdienu receptēm: autentiska un piemērota mūsdienām. Lai labi garšo!

Pagatavošana

1

Zivis izķidā un liec uz 5-10 minūtēm diezgan stiprā sālsūdenī (4-5 ēd.k. uz 1l ūdens). Zivis izņem, šķidrumu notecini. Reņģes apvārti miltos un cep uzkarsētā eļļā no abām pusēm, atdzesē.

2

Gatavo marinādi. Sīpolus nomizo, sagriez gredzenos, pārlej ar etiķi. Tad pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus, krustnagliņas, pēc garšas sāli, uzvāri un atdzesē. Atdzesētas zivis pārliec traukā, pārlej ar marinādi un novieto uz 24 stundām ledusskapī.

3

Zivis šādā marinādē ledusskapī var glabāties ilgāku laiku.