OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uzkodas
2013. gada 25. jūnijā, 20:23

Laša pastēte ar olu

Lasis ir viena no uzturvielām bagātākajām zivīm.Turklāt, jau sen ir zināms, ka zivju lietošana uzturā samazina sirds saslimšanu izraisītas pēkšņas nāves risku. Tāpēc piedāvājam vēl vienu šīs gardās zivs pagatavošanas veidu!

Pagatavošana

30 min
1

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādem. Bļodiņā sajaukt sojas mērci, kļavu sīrupu un rīsu etiķi. Laša fileju liek uz cepešpannas ar ādu uz leju un pārlej ar pagatavoto marinādi. Cep līdz lasis ir gatavs, apm. 15 - 20 min. Noņem ādu un pelēko laša daļu, pārējo saspaida ar dakšu.

2

Olas vārīt 5 min. pēc tam, kad ūdens jau vārās. Vārītas olas pārliet ar aukstu ūdeni, sasist čaumalas un uz 2 minūtēm atstāt atdzist. Olas nolobīt un ar dakšu saspaidīt.

3

Olas un lasi sajaukt bļodā, pievienot kausētu sieru, citrona sulu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisīt un ievietot ledusskapī uz nakti.

4

Pasniedz ar svaigu maizi vai krispiem.