OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uzkodas
2013. gada 21. jūnijā, 03:49

Laša tartars

Sengrieķu mitoloģijā Tartars bija gan dievība, gan arī vieta Grieķu pazemes valstībā. Vecākos avotos Tartars ir arī neierobežoti liela pirmatnējā būtne, no kuras radusies arī gaisma un kosmoss. Taču nevienam gardēdim nav noslēpums, ka par tartaru dēvē arī ļoti garšīgu ēdienu. Šoreiz piedāvājam tartaru gatavot no laša.

Pagatavošana

1

Sīpolu notīrīt un sagriezt smalkos kubiņos. Gurķīšus sagriezt mazos kubiņos. Laša fileju sagriezt mazos kubiņos, pievienot sinepes, citrona sulu, sāli un piparus, samaisīt. Atstāt uz 15-20 min. marinēties.

2

Pievienot sīpolus, marinētus gurķīšus, smalki sakapātas dilles, samaisīt. Uz šķīvja sakārtot salātlapas un ar servējamā gredzena palīdzību sakāŗtot tartaru.