Breika dīvainības turpinās. Ķenguru dejas lietpratēja Raygun kļuvusi par pasaules ranga līderi
foto: IMAGO/BSR Agency
Pasaules slavenākā breika dejotāja austrāliete Reičela Guna jeb Raygun.
Citi sporta veidi
2024. gada 11. septembrī, 16:58

Breika dīvainības turpinās. Ķenguru dejas lietpratēja Raygun kļuvusi par pasaules ranga līderi

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Austrālijas breika dejotāja Reičela Guna (plašāk pazīstama ar savu skatuves vārdu Raygun) kļuva par Parīzes olimpisko spēļu visvairāk apspriesto sportisti sava netradicionālā priekšnesuma dēļ. Austrālietes performance Parīzē netika saprasta un punktus viņa nesaņēma, paliekot 16. vietā, bet tas nav traucējis viņai kļūt par Pasaules Sporta deju federācija (WDSF) ranga līderi.

Breika dīvainības turpinās. Ķenguru dejas lietprat...

Raygun vēl ilgu laiku pēc sava priekšnesuma tika plaši izsmieta un parodēta sociālajos tīklos. Globāli tika apspriests, kā tāda sportiste varēja kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm, bet ar to pārsteigumi nav beigušies – austrāliete ir kļuvis par pasaules ranga līderi.

Neviļus rodas jautājums – kā? WDSF ranga tabulu skaidrojusi sekojoši: “Ranga noteikšanai tiek ņemti vērā sportistu četri labākie rezultāti pēdējo 12 mēnešu laikā. Tomēr, tā kā no 2023. gada decembra līdz olimpiskajām spēlēm notika maz ranga sacensību, daudziem sportistiem ir tikai viens sacensību rezultāts, kas ticis ņemts vērā jaunākajā rangā.”

Ranga uzskaites sistēmā netiek ņemtas vērā olimpiskās spēles vai citi apļa turnīri, kas nozīmē, ka pirmās olimpisko spēļu medaļnieces breikdānsā japāniete Ami “Ami Juasa, lietuviete Dominika “Nicka” Baneviča un ķīniete Liu "671" Cjinji, kura bija ranga līdere pirms Parīzes, jaunākajā reitingā nemaz nav atrodamas.

Tikmēr Guna laikā no pērnā gada decembra uzvarēja Okeānijas kontinentālajā čempionātā, nopelnot 1000 ranga punktus. Tikpat punktu ir arī japānietei Riko “Riko” Tsuhako, kura uzvarēja 2023. gada decembrī Honkongā notikušajās Pasaules zelta sērijas sacensībās, taču pēc WDSF noteikumiem Raygun panākums vērtējams augstāk, tāpēc arī ranga līderpozīcija austrālietei.