Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Parīzes olimpiskajās spēlēs debitēs breiks. Sportists atklāj būtisku problēmu, kāpēc breikotājiem vajadzētu vairāk naudas
foto: AFP/Scanpix
Griešanās uz galvas ir ierasts breikdānsa elements, kas var izraisīt gan vizuālus, gan fiziskus defektus.
Citi sporta veidi

Parīzes olimpiskajās spēlēs debitēs breiks. Sportists atklāj būtisku problēmu, kāpēc breikotājiem vajadzētu vairāk naudas

Jauns.lv

Viens no Taizemes vadošajiem breikdānsa sportistiem Kantapons Rodsarats, kurš breika aprindās pazīstams ar iesauku T-Flow, atklājis sava sporta veida garoziņu, ko daudzi nemaz nespētu aizdomāties.

Parīzes olimpiskajās spēlēs debitēs breiks. Sporti...

Taizemes sportists pirms pāris nedēļām piedalījās Āzijas spēlēs, kuru programmā pirmo reizi vēsturē tika iekļauts arī breikdānss. Pēc sacensībām viņš sarunā ar Taizemes mediju “PBS News” lūdzis finansiālu palīdzību, jo nodarbošanās ar sportu viņam radījusi neplānotus izdevumus.

"Dejojot man jāvalkā cepure, lai pasargātu matus, jo tie ir plāni. Jo vairāk es dejoju, īpaši uz raupjas grīdas, jo vairāk matu man izkrīt. Tāpēc es vēlos lūgt atbalstu matu sakopšanai."

Griešanās uz galvas ir breikdānsā bieži izmantota komponente, kas, acīm redzot, veicina plikpaurību. Breikā šādi caurumi galvā pat ir ieguvuši pat nosaukumu – “headspin hole” – (“griešanās uz galvas” caurums) Intervijā ar Taizemes mediju Kantapons to apliecināja, novelkot cepuri un parādot, ka mati atkāpjas. Tikmēr cits komandas biedrs esot parādījis, ka galva jau ir pilnīgi plika, vēsta “Guardian”.

Breikotājs piemetināja, ka viņš nejoko. "Es to domāju nopietni. Tas paceltu manu pašapziņu. Pašlaik man jāvalkā divas cepures. Ja es tās nenēsāšu, no manas galvas būs redzams atspīdums," viņš teica.

Kā vēsta “The Insider”, atsaucoties uz publikāciju "Radiology Case Reports", ka “griešanās uz galvas” caurums rodas no šīs ķermeņa daļas pārlieku lielas berzēšanas pret cietu virsmu, no kā var rasties nejūtīgi punkti cilvēka galvā.  Izmantojot magnētiskās rezonanses attēlus, viņi atklāja, ka kādam 38 gadus vecam vīrietim, kurš bieži veicis griešanos uz galvas, galvaskausa augšdaļā bija "konusa formas deformācija".

Breikdānss ir viens no četriem sporta veidiem, kas olimpisko spēļu programmā būs iekļauts pirmoreiz. Pārējie trīs ir sērfošana, sporta alpīnisms un skeitbords.