VIDEO: laboja Eiropas rekordu un lauza stereotipu. Francijas skrējēja arī pēc ceturtās vietas olimpiskajās spēlēs ir galvenā uzvarētāja
foto: Panoramic/SIPA
Alisa Fino vienā vakarā sasniedza divus panākumus - laboja Eiropas rekordu un saderinājās.
Sporta zvaigznes

VIDEO: laboja Eiropas rekordu un lauza stereotipu. Francijas skrējēja arī pēc ceturtās vietas olimpiskajās spēlēs ir galvenā uzvarētāja

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Eiropas čempione 3000 metru šķēršļu skrējienā francūziete Alisa Fino Parīzes olimpiskajās spēlēs palika bez medaļas, tomēr tieši viņa uzskatāma par galveno uzvarētāju.

VIDEO: laboja Eiropas rekordu un lauza stereotipu....

Jauns.lv jau vēstīja, ka sieviešu 3000 metru šķēršļu skrējiena fināls bija viens no visu laiku ātrākajiem skrējieniem šīs disciplīnas vēsturē. Uzvarētāja Kenijā dzimusī Bahreinas sportiste Vinfreda Javi sasniedza jaunu olimpisko rekordu (8:52,76), sudraba medaļas ieguvēja ugandiete Peruta Čemutai (8:53,34) sasniedza nacionālo rekordu, bet bronzas medalņniece kenijiete Feita Čerotiča (8:55,15) laboja personisko rekordu. Mājinieku cerība Alisa Fino izdarīja savu spēju maksimimu (8:58,67), sasniedzot jaunu Eiropas rekordu, tomēr palika soli no pjedestāla. Īsi pēc finiša Fino gan tika pie daudz lielākas uzvaras.

Pēc skrējiena 33 gadus vecā Fino piegāja pie sava drauga, kurš bija ieradies viņu atbalstīt stadionā, nometās uz viena ceļgala ar īpašu nozīmīti rokā un bildināja savu mīļoto. Šis mirklis izpelnījās skaļas skatītāju ovācijas. Vīrietis atbildēja ar "jā".

Fino notikušo komentēja sekojoši: "Es apsolīju sev, ka bildināšu, ja noskriešu distanci ātrāk par 9 minūtēm, jo tas ir mans laimīgais skaitlis. Man nepatīk darīt visu kā visiem pārējiem. Tā kā viņš vēl nebija bildinājis, nolēmu uzņemties iniciatīvu. Es viņam uzdāvināju nozīmīti, ar kuru skrēju, un uz tās bija uzraksts "Mīlestība Parīzē".