foto: AFP/Scanpix
Degunu salauzušais Mbapē nedrīkst spēlēt ar masku Francijas karoga krāsās
Kiliana Mbapē sejas maska ir tiešām ar ļoti elegantu krāsojumu, tomēr tā neatbilst UEFA noteikumiem.
Futbols
2024. gada 21. jūnijs, 13:03

Degunu salauzušais Mbapē nedrīkst spēlēt ar masku Francijas karoga krāsās

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Francijas futbola zvaigznei Kilianam Mbapē aizliegts oficiālā spēlē piedalīties ar Francijas karoga krāsas rotāto sejas masku, kuru viņš demonstrēja ceturtdienas treniņā.

Gatavojoties ātri atgriezties laukumā, Madrides "Real" uzbrucējs ceturtdien pievienojās vieglam treniņam ar komandas biedriem, nēsājot masku ar Francijas trikoloru. Tomēr Eiropas futbola vadošās organizācijas UEFA noteikumi paredz, ka Mbapē drīkstēs nēsāt tikai vienkrāsainu masku, ja vien netiks pieņemts īpašs izņēmums. "Spēles laukumā nēsātajam medicīniskajam aprīkojumam jābūt vienkrāsainam, bez komandas un ražotāja identifikācijas," teikts UEFA noteikumu daļā.

Saņemot masku, Mbapē izskatījās tiešām gandarīts par rezultātu.

Francijas izlases galdenais treneris Didjē Dešams pirms ceturtdienas treniņa sacīja, ka viņš cer, ka Mbapē varēs piedalīties spēlē pret Nīderlandi.  "Viss norit labi, pēc tā šoka, ko piedzīvojām. Vakar viņš varēja piedalīties dažos vieglos vingrinājumos, un tāpat būs arī šovakar. Viss virizās pareizā virzienā," sacīja Dešams. "Mēs darīsim visu iespējamo, lai viņš rīt būtu pieejams."

Tomēr kāds avots ESPN pastāstīja, ka viņš viņš varētu tikt iekļauts pie rezeristiem un , visticamāk, līdz Francijas pēdējai grupas spēlei otrdien pret Poliju laukumā nedosies.

Francijas un Nīderlandes duelis Leipcigā sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Spēle būs skatāma TV6 kanālā

C grupas pirmajās spēlēs Francija ar 1:0 pārspēja Austriju, bet Nīderlande ar 2:1 apspēlēja Poliju. C grupā pa trīs punktiem ir Francijai un Nīderlandei, bet bez punktiem ir Polija un Austrija.

Abām komandām tā būs ceturtā tikšanās reizes Eiropas čempionāta finālturnīros. Grupu turnīra spēlēs veiksmīgāka bijusi Nīderlande, izcīnot divas uzvaras, bet 1996.gadā ceturtdaļfinālā pārāka bija Francijas. Arī šo Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijā abas izlases bija vienā apakšgrupā, abās cīņās esot pārākiem francūžiem.

Polijas un Austrijas spēle Berlīnē paredzēta plkst.19 un tā būs skatāma Go3 Sport Open" kanālā. Paredzams, ka spēlē pret Austriju ierindā būs pieredzējušais poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis, kurš spēli ar Nīderlandi izlaida pēc pārbaudes mačā gūtā savainojuma.

Abas izlases tikās 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kad viena spēle noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet otrā cīņā pārāki bija poļi, izcīnot uzvaru ar vienu vārtu pārsvaru.