foto: Ekrānuzņēmums
Mbapē brutālajā mačā pret Austriju salauzis degunu
Kiljans Mbapē mačā iedzīvojās deguna lūzumā.
Citi sporta veidi
2024. gada 18. jūnijs, 12:43

Mbapē brutālajā mačā pret Austriju salauzis degunu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Aizvadītajā dienā, 17. jūnijā, Eiropas čempionātā futbolā cīņu aizvadīja Francijas un Austrijas izlases. Francijai ar 1:0 (1:0) izdevās izcīnīt uzvaru, tomēr spēle izvērtās sevišķi brutāla.

Spēlē bumbas kontrole abām komandām bija līdzvērtīga, tomēr Francijas izlase varēja lepoties ar 14 raidījumiem pa vārtiem, kamēr Austrijas izlase vārtos centās raidīt bumbu vien 7 reizes. Tomēr brutālās spēles slavu mačs izpelnījās ar ko citu -  spēles laikā Austrijas izlase izpelnījās 5 dzeltenās kartītes, bet Francija divas. Turklāt nepatīkamā savainojumā iedzīvojās Francijas futbola zvaigzne Kilians Mbapē.

Francijas ārsti apstiprina, ka Mbapē guvis deguna lūdzumu, tomēr, par laimi, viņam operācija nebūs nepieciešama un sportists dalību Eiropas čempionātā, iespējams, varēs turpināt. Mbapē nepatīkamo savainojumu guva, kad pāris minūtes pirms pamatlaika beigām sadūrās ar pretinieku.

"Mbapē tika diagnosticēts deguna lūzums. Sportistam tuvākajās dienās tiks sniegta nepieciešamā palīdzība, tomēr operācija viņam netiks veikta. Mbapē tiks izgatavota speciāla maska, lai viņš pēc ārstēšanās perioda varētu atgriezties laukumā," norāda komandas ārsts Franks Le Gāls.

Lai gan sportists traumas dēļ spēli turpināt nevarēja, pirms noiešanas no laukuma viņš visai dīvainā kārtā vēl paspēja izpelnīties dzelteno kartīti.

Pēc traumas gūšanas Francijas izlases treneris Didjē Dešams apjauta, ka Mbapē trauma ir pārlieku smaga, lai spēli turpinātu, tādēļ atsauca spēlētāju no laukuma. Tomēr tiesnesis Hesuss Gils Manzano ar šādu lēmumu nebija mierā un neļāva Francijai nekavējoties veikt nepieciešamo maiņu. Līdz ar to Francijas izlase uz mirkli palika vien 10 spēlētāju sastāvā.

Mbapē ar tiesneša lēmumu nesamierinājās un atgriezās laukumā, demonstratīvi apsēžoties uz zāliena. Tā rezultātā tiesneši bija spiesti spēli uz mirkli apturēt, Mbapē tika piešķirta dzeltenā kartīte, bet Francijas izlasei visbeidzot tika atļauta spēlētāju maiņa.

Piektdien gaidāma Francijas izlases cīņa pret Nīderlandi. Mbapē paudis cerību piedalīties šajā mačā, tomēr komanda galīgo lēmumu vēl nav pieņēmusi.