foto: Evija Trifanova/LETA
Uz Latvijas basketbola izlases nometni uzaicina arī Porziņģi un no savainojuma atlabstošo Gražuli
Pēc publiski izskanējušās informācijas maz ticams, ka Kristaps Porziņģis varētu piedalīties Parīzes olimpiskajā kvalifikācijā. Tomēr nekādu oficiālu paziņojumu vēl nav bijis.
Basketbols
2024. gada 14. jūnijs, 18:31

Uz Latvijas basketbola izlases nometni uzaicina arī Porziņģi un no savainojuma atlabstošo Gražuli

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase 17. jūnijā uzsāks sagatavošanās treniņnometni jūlijā gaidāmajai Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijai. Uz nometni uzaicināti 17 basketbolisti, portālu Jauns.lv informēja Latvijas basketbola savienībā (LBS).

Kandidātu sarakstā iekļauti 17 basketbolisti Rodions Kurucs, Mareks Mejeris, Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits, Artūrs Strautiņš, Jānis Strēlnieks, Klāvs Čavars, Rihards Lomažs, Andrejs Gražulis, Mārcis Šteinbergs, Anžejs Pasečņiks, Artūrs Kurucs, Artūrs Žagars, Kristers Zoriks.

Zem lielas jautājuma zīmes varētu būt Kristapa Porziņģa spēlēšana kvalifikācijas turnīrā, jo viņš pēdas savainojuma dēļ izlaida Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas trešo maču. Pēc vairāku mediķu domām, Kristapam pēc sezonas varētu būt nepieciešama operācija, tomēr oficiāla informācija par to pagaidām nav sniegta.

Kristaps Porziņģis debitē NBA finālsērijā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju ...

gallery icon
34

Tāpat diezgan neskaidra ir Andreja Gražuļa varēšana iesaistīties treniņprocesā. Uzbrucējs aizvadīto sezonu pabeidza priekšlaicīgi un pārcieta ceļgala operāciju. Basketbolists vēl nav atsācis pilnvērtīgus treniņus un nav zināms, kad viņš varētu atsākt darboties ar kontaktu.

Līdz ar to pagaidām grūti prognozēt, vai Porziņģa un Gražuļa pievienošanās nometnei plānota ar skatu nākotnē (pērn uz Pasaules kausu kopā ar izlasi bija arī savainotie Porziņģis un Strēlnieks), vai treneru korpuss Luka Banki, Jānis Gailītis un Artūrs Visockis-Rubenis ar viņiem var rēķināties, kā reāliem izlases spēlētājiem olimpiskajā kvalifikācijā.

Jauns.lv jau vēstīja, ka sākotnēji tika izziņots 24 spēlētāju paplašinātais kandidātu loks, no kura 17 uzaicināto vidū nav iekļauti Aigars Šķēle, Krišs Helmanis, Ojārs Siliņš, Kārlis Šiliņš, Artis Ate, Mārtiņš Laksa un Toms Leimanis. Lielākais pārsteigums noteikti ir Šķēles neiekļaušana sarakstā, kurš aizvadīja sekmīgu sezonu Polijā, lai gan sezonas gaitā mocījās ar savainojumiem.

Pagaidām nav arī skaidrs, kad izlase varētu darboties pilnā sastāvā, jo Šmitam, brāļiem Kuruciem, Lomažam un Žagaram klubu sezona noslēdzās vien šajā nedēļā.

Sagatavošanās laikā paredzētas divas pārbaudes spēles - 26. jūnijā, "Arēnā Rīga" ar Ēģiptes izlasi un 28. jūnijā izbraukumā ar Somijas izlasi. Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7. jūlijam. 

Latvijas valstsvienība A apakšgrupā spēlēs ar Gruzijas izlasi un Filipīnu komandu. Apakšgrupas divas labākās komandas sestdien pusfinālā spēlēs ar kādu no B apakšgrupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Latvijas basketbola izlases kandidāti olimpisko spēļu kvalifikācijai:

Rodions Kurucs, Artūrs Kurucs (abi - Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas U-BT, Rumānija), Kristaps Porziņģis (Bostonas "Celtics", NBA), Dāvis Bertāns (Šarlotas "Hornets", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Jānis Timma, Jānis Strēlnieks (abi - Santjago de Kampostelas "Obradoiro", Spānija), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars ("Yokohama", Japāna), Rihards Lomažs (Boloņas "Virtus", Itālija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Anžejs Pasečņiks ("Palencia", Spānija), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkimspor", Turcija), Artūrs Žagars (Viļņas "Wolves", Lietuva).