Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju sākt ar uzvaru.

Kristaps Porziņģis debitē NBA finālsērijā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju ...

Basketbols

"Celtics" līderis Brauns: "Kristaps aizvadīja mežonīgi labu spēli"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa parādītais sniegums laukumā pēc atgriešanās no traumas sadziedēšanas bijis ļoti labs, ceturtdien pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmā mača atzina Bostonas "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla.

"Celtics" līderis Brauns: "Kristaps aizvadīja mežo...

Porziņģis, kurš mačā iesaistījās no rezervistu soliņa, pēc traumas sadziedēšanas laukumā atgriezās ar nospēlētām 20 minūtēm, 20 gūtiem punktiem, sešām bumbām zem groziem un trim bloķētiem metieniem. 

foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Bostonas "lielais trijnieks" (no kreisās) Džeisons Teitums, Kristaps Porziņģis un Džeilens Brauns.
Bostonas "lielais trijnieks" (no kreisās) Džeisons Teitums, Kristaps Porziņģis un Džeilens Brauns.

"Viņš bija lielisks abos laukuma galos," par latvieša sniegumu pēc spēles izteicās bostoniešu galvenais treneris. "Aizsardzībā, spēles plāna izpildē, disciplīnā un fiziskā spēlē. Domāju, ka viņš noslēpēja lieliski. Tieši šāds Porziņģis mums ir palīdzējis sasniegt to, kur pašlaik esam."

Tikmēr mača rezultatīvākais spēlētājs Džeilens Brauns (22 punkti) atzīmēja, ka ir ļoti priecīgs par Porziņģa paveikto sērijas pirmajā spēlē.

"Kristaps aizvadīja mežonīgi labu spēli. Tas bija neticami," latvieti slavēja Brauns. "Neviens nav tik lepns un sajūsmināts par viņu kā es. Bet mums tas viss jāaizmirst un jāgatavojas nākamajam mačam. Nevaram aizrauties ar svinēšanu, ir jāgatavojas nākamajais spēlei, jo Dalasas komanda tai būs gatava."

"Porziņģis visu sezonu ir bijis lielisks un ir viens no iemesliem, kādēļ bijām labākā regulārā čempionāta komanda," turpināja Brauns. "Viņa atgriešanās ierindā mums ir ļoti svarīga, jo klāt nācis vēl viens lielisks spēlētājs aizsardzībā, lielisks metienu izpildītājs uzbrukumā un spēlētājs, kurš piesaista lielu pretinieku uzmanību, ļaujot brīvāk spēlēt partneriem."

Finālsērijas otrais mačs notiks 9.jūnijā Bostonā, bet nākamās divas spēles tiks aizvadītas 12. un 14. jūnijā Dalasā. Ja būs nepieciešamas vēl spēles, tās norisināsies 17. jūnijā Bostonā, 20. jūnijā Dalasā un 23. jūnijā Bostonā.

"Celtics" ar 64 uzvarām 82 mačos bija pamatturnīra labākā komanda, bet izslēgšanas turnīrā pirmajās divās kārtās ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers", savukārt Austrumu konferences finālā ar 4-0 uzveica Indiānas "Pacers". Dalasieši (50-32) bija piektie Rietumu konferencē, pirmās divas kārtas ar Losandželosas "Clippers" un Oklahomasitijas "Thunder" noslēdzot sešās spēlēs, bet konferences finālu ar Minesotas "Timberwolves" - piecās cīņās.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi izcīnīja NBA čempiontitulu