foto: AP/Scanpix
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Džeijs Opetaija un Mairis Briedis
Citi sporta veidi
2024. gada 19. maijs, 01:07

Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latviešu bokseris Mairis Briedis naktī uz svētdienu Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā revanša cīņā tikās ar austrālieti Džeiju Opetaiju, svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem cīnoties par vakanto pasaules čempiona jostu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā, un arī šoreiz piekāpās pretiniekam.

Briedis pret Opetaiju revanša cīņā; Rijāda, 18.05.2024.

Latvijas bokseris Mairis Briedis Rijādā tikās ar austrālieti Džeiju Opetaiju revanša cīņā par vakanto pasaules čempiona jostu svara kategorijā līdz ...

gallery icon
31

Pēc 12 raundiem tiesneši Opetaijam piešķīra uzvaru ar 117:111, 116:112 un 116:112. Briedis izdarīja vairāk sitienu par pretinieku, taču Opetaijas sitieni biežāk sasniedza mērķi.

Pēc pasīva pirmā raunda otrajā cīņa kļuva aktīvāka un vienā no epizodēm Opetaijam izdevās trāpīgs āķa sitiens ar labo roku. Austrālietis bija ātrāks savās kustībās ringā, savukārt Briedis lika daudz pretiniekam strādāt.

Sestajā raundā Opetaijam padevās pāris precīzi sitieni un ar vienu no tiem viņš pārsita Briedim degunu. Pēc tam latvietis aizvadīja savu labāko raundu šajā cīņā un turpinājumā kļuva aktīvāks. Desmitajā raundā Briedis pārsita Opetaijam degunu un izdarīja vairākus spēcīgus sitienus, izsitot pretinieku no līdzsvara.

Latvijas bokseris 11.raundā cīnījās vēl uzbrūkošāk un piespieda pretinieku pie virvēm. Noslēdzošajā raundā Briedim vajadzēja noslēgt cīņu ar nokautu, lai izvairītos no zaudējuma pēc punktiem, taču austrālietis pēdējās trīs minūtes izturēja.

Briedis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja 2022. gada 2. jūlijā, kad Austrālijas pilsētā Goldkostā piedzīvoja zaudējumu cīņā ar Opetaiju un atvadījās no IBF čempiona jostas.

Latvietis 2020. gada septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, kā arī IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" čempiona jostu. Briedis ir bijis čempions arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Pasaules Boksa padomes (WBC) versijās.

39 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā ir izcīnījis 28 uzvaras 31 cīņā, 20 reizes uzvarot ar nokautu. Vienīgos zaudējumus latvietim sagādājuši ukrainis Oleksandrs Usiks 2018. gada 27. janvārī Rīgā un divreiz Opetaija.

28 gadus vecais Opetaija ir uzvarējis visās 25 cīņās, 19 no tām noslēdzot ar nokautu. Pēc tikšanās ar Briedi nākamās divas cīņas viņš aizvadīja pērn septembrī un decembrī, uzvarot attiecīgi Džordanu Tompsonu un Elisu Zorro. Opetaija ir pašreizējais pasaules čempions žurnāla "The Ring" versijā.

Šī cīņa notika tieši pirms vairākkārt atliktās “vakara naglas”, kurā Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs mērosies spēkiem ar Usika smagā svara čempionu jostu apvienošanas cīņā.

Fjūrijs, kurš 35 cīņās ir svinējis 34 uzvaras un reizi cīnījies neizšķirti, ir pasaules čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, bet Usiks, kura kontā ir 21 uzvara tikpat cīņās, ir pasaules čempions Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), žurnāla “The Ring”, kā arī mazāk prestižās Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.

Pēdējā cīņa par absolūtā pasaules čempiona titulu smagajā svarā notika 1999. gadā, kad brits Lenokss Luiss pārspēja amerikāni Evanderu Holifīldu, iegūstot titulus trīs galvenajās boksa versijās - WBC, WBA un IBF jostas. Luisam nākamajā gadā no WBA titula bija jāatsakās, jo viņš izvēlējās cīnīties ar citu pretinieku, cīnoties par titulu WBC, IBF un IBO versijās.