foto: LETA
"Kamēr mums būs šādi fizikas skolotāji, valstī izglītības nebūs!" Mairis Briedis nepaliek atbildi parādā balto svītru sāgā
Latvijas bokseris Mairis Briedis.
Sabiedrība
2023. gada 29. septembris, 23:03

"Kamēr mums būs šādi fizikas skolotāji, valstī izglītības nebūs!" Mairis Briedis nepaliek atbildi parādā balto svītru sāgā

Jauns.lv

Boksera Maira Brieža lielā izpēte par to, kāpēc aiz lidmašīnām paliek baltas svītras izvērtusies pamatīgā viedokļu apmaiņā. Pēc fizikas skolotāja norādījumiem uz fizikas likumu nezināšanu, Mairis atbildi nav palicis parādā.

Savulaik tautā mīlētais bokseris savos soctīklos dalījās ar video, pie kura pievienoja tekstu: "Nejauši nofilmēju video, pasakiet man vai tā ir nejaušība, jauns fizikas likums vai apzināta pāri darīšana cilvēkiem/dabai? Kādas ir jūsu domas?"

Bijušais Ropažu vidusskolas fizikas skolotājs Juris Cinītis, reaģējot uz Maira Brieža publiskajiem izteikumiem par pēdējās dienās redzēto debesīs, aicināja savus bijušos skolēnus, kas domā līdzīgi kā Mairis, "sarosīties", jo, acīmredzot, sekmīgā atzīme skolā nav bijusi pelnīta.

Mairis Briedis nav palicis atbildi parādā. Viņš uz skolotāja skaidrojumiem par fizikas likumiem un kā tie saistās ar novērojumiem gaisā, savā Facebook profilā bija tiešs un lakonisks. Boksera atbildi publicējam nerediģētā versijā - ar viņa izmantoto pareizrakstību: "Kāmēr mums būs šādi fizikas skolotāji, valstī izglītības nebūs. Visiem adekvātiem fiziķiem sveicieni un pateicība."

Bokseris pēc pirmā video ievietošanas saņēma neskaitāmus norādījumus par to, kas tad patiesībā ir tas, ko viņš redz virs galvas. Uz komentāriem par savu nezināšanu viņš atbildēja ar jaunu video un komentāru: "Komentāros pie mana posta ar lidmašīnu dīvainām gāžu astēm daži man pārmeta fizikas nezināšanu. Izskatās, ka katru dienu fizikas likumi mūsu debesīs strādā savādāk. Šodien beidzot redzēju normālās inversijas gāžu sliedes, kuras ir īsas un uzreiz izgaist lidmašīnai virzoties uz priekšu. Citreiz var redzēt, ka vienai lidmašīnai ir parastas gāžu sliedes, bet tepat blakus lido ar biezu ļoti lēnu izgaistošu sliedi."