foto: Twitter @MairisBriedis
Briedis, viesojoties Ukrainā: “Bijām Bučā. Tās ir drausmas.”
Vienā no ierakstiem Mairis Biredis izsaka apbrīnu Kijivas pilsētai. “Kijeva ir neticama pilsēta. Neskatoties uz visu, dzīve šeit rit pilnā sparā,” raksta Briedis.
Sporta zvaigznes
2023. gada 7. februāris, 15:45

Briedis, viesojoties Ukrainā: “Bijām Bučā. Tās ir drausmas.”

Jauns.lv/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis ir palīdzējis Kijivā nogādāt Latvijas humanitāro palīdzību Ukrainai, vēstīts Brieža "Facebook" kontā otrdien ievietotajā viņa un Kijivas mēra Vitālija Kličko kopīgajā videopaziņojumā. Kličko atzīmē, ka ir lieliski satikt vecos draugus.

Kličko jau agrāk ir teicis, ka viņa karjeras ziedu laikā Briedis ir bijis viens no labākajiem sparingpartneriem.

"Lieliski, kad pie tevis brauc un palīdz. Esmu ļoti priecīgs, ka mums no Latvijas sūta humanitāro palīdzību. No Rīgas saņēmām autobusus," saka Kijivas mērs.

"Ļoti priecājos redzēt manu senu draugu Briedi, kurš ir atbraucis un atbalstījis Kijivu, Ukrainu un mūsu bērnus," viņš saka. "Un milzīgs paldies visiem tiem, kuri pārdzīvo par Ukrainu un atbalsta to, jo vienotība ar Ukrainu ir panākumu ķīla, atslēga miera atjaunošanai Ukrainā un Eiropā."

"Pēc Vitālija Kļičko uzaicinājuma jau trīs dienas vēlāk bijām Kijivā," saka Briedis. "Ieraudzījām, kas te notiek, bijām Bučā un citās pilsētās. Tās ir drausmas."

"Tāpēc jābūt kopā ar ukraiņiem, jāpalīdz, un tikai tā var uzvarēt ļaunumu," teic latviešu bokseris.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20

Vitālijs Kličko, kurš smagsvaros kļuvis par pasaules čempionu boksā Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa padomes (WBC) un žurnāla "The Ring" versijās, Kijivas mērs ir kopš 2014.gada.

Briedis svara kategorijā līdz 90,71 kilogramam par pasaules čempionu ir kļuvis WBC, WBO, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un "The Ring" versijās.

Mairis Briedis zaudē pasaules čempiona jostu

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien Goldkostā, Austrālijā, piedzīvoja zaudējumu austrālietim Džeijam Opetaijam un atvadījās no Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona ...

gallery icon
22