foto: Edijs Pālens/LETA
Harijs Vītoliņš pēc sagrāves pret Vāciju nolemj mainīt komandas plānu
Harijs Vītoliņš spēlē pret Vāciju dod norādījumus Kārlim Čukstem.
Hokejs
2024. gada 16. maijs, 15:13

Harijs Vītoliņš pēc sagrāves pret Vāciju nolemj mainīt komandas plānu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienība 15. maijā pret Vāciju piedzīvoja savu smagāko sagrāvi pasaules čempionātos pēdējo sešu gadu laikā, kas pamudinājis arī trenerus atteikties no iepriekš paredzētā treniņu plāna.

Latvijas hokeja izlasei 16. maijā bija paredzēts 75 minūtes garš treniņš, kuru galvenais treneris atcēla un iedeva hokejistiem brīvdienu. Vienīgā kopīgā komandas aktivitāte ir plānotas kopīgas vakariņas.

Jādomā, ka trenera lēmums saistīts ar spēlētāju fizisko un emocionālo nogurumu, jo iepriekšējās piecās dienās Latvijas izlase nospēlējusi četras spēles.

Latvijas hokeja izlases sastāvs 2024. gada pasaules čempionātā

Jau 27. pavasari pēc kārtas Latvijas vīriešu hokeja izlase secenšas pasaules elitē. Gadi iet un mainās sastāvs, tāpēc piedāvājam apskatīt ...

gallery icon
38

Sagaidāms, ka piektdien Latvijas izlase aizvadīs pilnvērtīgu treniņu uz ledus, kurā gan centīsies izskaust pret Vāciju pieļautās kļūdas, gan sagatavoties 18. maija agrajai spēlei (plkst. 13:20) pret vieniem no sacensību galvenajiem favorītiem Zviedriju.

Zviedrijas hokeja izlase, kas pagaidām pasaules čempionātā ir vienīgā komanda bez zaudētiem punktiem un atrodas B apakšgrupas pirmajā pozīcijā, ceturtdien aizvadīs spēli pret Kazahstānu. Zviedriem būs dienu mazāk atpūtai, tomēr tas diez vai dos kādu jūtamu pārsvaru mūsu hokejistiem, jo vairums skandināvu ikdienā pārstāv nacionālās hokeja (NHL) klubus un ir pieraduši pie ļoti bieža spēļu grafika.

Tāpat nebūtu pamatoti cerēt, ka zviedri varētu mūsu hokejistus nenovērtēt, jo pērn ceturtdaļfinālā Latvijas izlase pārspēja tieši Zviedriju, liedzot turpināt cīņu par medaļām. Uz šī gada čempionātu “Trīs kroņi” ieradušies ar ļoti spēcīgu sastāvu un zelta medaļu ambīcijām, jo šī hokeja lielvalsts pie pasaules čempionāta godalgām (pat vietas pusfinālā) nav tikusi jau četrus čempionātus pēc kārtas. Pēdējās divas medaļas bija zelta 2017. un 2018. gadā

Jauns.lv jau vēstīja, ka Latvija spēlē pret Vāciju piedzīvoja smagu sakāvi ar 1:8, krietni sarežģījot izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam, tiesa, viss joprojām ir pašu rokās un, izcīnot uzvaras vismaz divos no atlikušajiem trīs mačiem diezgan droši saglabāsim labas izredzes otro gadu pēc kārtas iekļūt astoņu pasaules labāko komandu skaitā.

Pasaules čempionāts hokejā. Latvija pret Vāciju

Latvijas vīriešu hokeja izlase Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē tiekas ar spēcīgo Vācijas izlasi.

gallery icon
17

Mačā pret Vāciju Latvijas izlase piedzīvoja savu visu laiku trešo smagāko zaudējumu pasaules čempionātos. Vissmagākais joprojām ir 2006. gadā Rīgā piedzīvotā 0:11 sagrāve pret Kanādu, bet gadu iepriekš Insbrukā (Austrijā) tika zaudēts Zviedrijai ar 1:9. Ar septiņu vārtu starpību mūsu hokejisti zaudējuši vēl trīs reizes – pēdējā no tām 2018. gadā Herningā (Dānijā) ar 1:8 tika zaudēts somiem, 2015. gadā Prāgā ar 1:8 zviedriem, bet 2008. gadā Halifaksā (Kanādā) ar 0:7 pret mājiniekiem.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar divām uzvarām papildlaikos, abos uzvaras vārtus gūstot kapteinim Kasparam Daugaviņam. Sestdien latvieši ar 5:4 pārspēja Poliju, svētdien ar 3:2 - Franciju, bet otrdien Latvija ar 2:0 apspēlēja Kazahstānu, tiekot pie pirmā panākuma pamatlaikā.

Hokeja fani Doma laukumā vēro sagrāvi pret Vāciju

Latvijas hokeja izlases spēli pasaules čempionātā pret Vācijas izlasi Doma laukumā vēroja plašs fanu loks.

gallery icon
60

Nākamajā spēlē sestdien Latvijas izlases pretinieki būs grupas līderi zviedri, kuri turnīrā tikuši pie trim pārliecinošām uzvarām trīs spēlēs un ir apakšgrupas līderi. Zviedri ar 5:2 pārspēja ASV, ar 5:1 - Poliju un 6:1 - Vāciju. Pēc mača ar zviedriem Latvijas izlase 19.maijā tiksies ar Slovākijas izlasi, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21. maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem , kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.