foto: REUTERS/SCANPIX
Ķīnas "Grand Prix" sprinta kvalifikācijā uzvar Lando Noriss
Lando Noriss.
Citi sporta veidi
2024. gada 19. aprīlis, 11:52

Ķīnas "Grand Prix" sprinta kvalifikācijā uzvar Lando Noriss

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"McLaren" pilots Lando Noriss piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - sprinta kvalifikācijā un sestdien sprinta sacīksti sāks no pirmās pozīcijas.

Lietainos laikapstākļos Noriss sprinta kvalifikācijā savu ātrāko apli veica minūtē un 57,940 sekundēs. Zaudējot 1,261 sekundi, otrajā vietā viņam sekoja "Mercedes" pārstāvis Lūiss Hamiltons, bet trešais bija "Aston Martin" pilots Fernando Alonso, uzreiz ārpus labāko trijnieka paliekot Maksam Verstapenam ("Red Bull").

Piektais sprinta kvalifikācijā bija Karloss Sainss ("Ferrari"), sesto labāko rezultātu sasniedza Serhio Peress ("Red Bull"), septīto vietu ieņēma Šarls Leklērs ("Ferrari"), astotajā pozīcijā ierindojās Oskars Piastri ("McLaren"), bet devītais un desmitais bija attiecīgi Valteri Botass ("Alfa Romeo") un Guaņju Džou ("Alfa Romeo").

Sprinta kvalifikācijas otrā daļa aizkavējās pēc tam, kad trases malā sāka degt zāle. Arī pirms tam treniņš uz laiku tika apturēts degošas zāles dēļ. 

Piektdien tika aizvadīts arī vienīgais treniņš, kurā labāko rezultātu sasniedza Lenss Strols, aiz sevis atstājot Piastri un Verstapenu.

Pēc sezonas pirmajiem četriem posmiem kopvērtējumā līderis ar 77 punktiem ir Verstapens. Ar 64 punktiem viņam seko Peress, bet Leklērs ar 59 punktiem un Sainss ar 55 punktiem ierindojas attiecīgi trešajā un ceturtajā pozīcijā.

Konstruktoru kausā ar 141 punktu līdere ir "Red Bull", kurai ar 120 punktiem seko "Ferrari".

Sestdien norisināsies sprinta sacīkste un kvalifikācija galvenajai sacīkstei, kas paredzēta svētdien.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.