foto: ZUMAPRESS.com
"Tā nav pati gudrākā lieta, kā vajadzēja darīt!" Makss Verstapens nav sajūsmā par Ķīnas "Grand Prix" formātu
Makss Verstapens uzskata, ka sprinta sacensības Šanhajas trasē, kurā F-1 sacensības nav notikušas ilgāku laiku, varētu sagādāt pārsteigumus.
Citi sporta veidi
2024. gada 16. aprīlis, 12:59

"Tā nav pati gudrākā lieta, kā vajadzēja darīt!" Makss Verstapens nav sajūsmā par Ķīnas "Grand Prix" formātu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Ņemot vērā, ka šonedēļ gaidāmais F-1 posms Ķīnā notiks pirmo reizi pēc vairāku gadu pārtraukuma, nav prātīgi tieši šajā nedēļas nogalē pielietot līdz šim vēl nebijušu sprinta formātu, uzskata Makss Verstapens.

Šis būs pirmais no sešiem sezonas sprinta posmiem, kurā tiks lietots jaunais nedēļas nogales formāts. Piektdien risināsies vienīgais treniņš un sprinta kvalifikācija, sestdien notiks sprints, pēc kā sekos “Grand Prix” kvalifikācija, bet svētdien, kā ierasts, risināsies galvenā sacīkste.

Ķīnas GP pēdējo reizi notika 2019. gadā, pēc tam pandēmijas dēļ F-1 sacensības Šanhajas trasē nav risinājušās. Tā kā piloti četrus gadus nav startējuši šajā trasē, čempionāta līderis Verstapens uzskata, ka nav gudri atgriezties un uzreiz izmantot jauno sprinta formātu. Trase turklāt ir no jauna noasfaltēta, kas nozīmē, ka faktiski nekādi iepriekš ievāktie dati varētu nebūt izmantojami. Pilotiem būs tikai 60 minūšu treniņš, lai atrastu vajadzīgos regulējumus mašīnām.

“Jā, ir ļoti gudri šādi darīt,” jautāts par jaunā formāta izmantošanu Ķīnas posmā, sarkastiski sacīja Verstapens. “Domāju, ka tas nav nekas lielisks, jo, ja tik ilgi šajā trasē nav braukts, tu nekad nezini, ko pieredzēsi. Būtu labāk, ja tas tiktu darīts normālā sacīkšu nedēļas nogalē. No otras puses, varbūt tas uzlabos intrigu, un varbūt tieši to viņi vēlas. Bet tīri no braukšanas un snieguma perspektīvas, manuprāt, tā nav pati gudrākā lieta, kā vajadzēja darīt.”

Ķīnas GP notika no 2004. līdz 2019. gadam, un Verstapens šajā posmā vēl ne reizi nav uzvarējis. No pieciem startiem augstākais sasniegums viņam ir trešā vieta 2017. gadā, kas bija holandiešu pilota pirmā pilnā sezona “Red Bull” sastāvā. Ar sešām uzvarām panākumiem bagātākais pilots šeit ir Lūiss Hamiltons, bet “Mercedes” komanda uzvarējusi deviņas reizes.
“Redzēsim, ko varam tur paveikt,” saka Verstapens. “Man vienmēr paticis tur braukt, tāpēc, cerams, spēsim parādīt tikpat labu sniegumu, kā parasti to spējam, un mašīnai nebūs jāpielāgo daudz kas.”